Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.03.2024 05:00 | Správy | Domáce správy

Naše vydavateľstvo oslovuje veľkú časť populácie, napriek tomu nás kádruje kričiaca menšina

Vydavateľstvo News and Media Holding (NMH), do ktorého patrí aj denník Nový Čas, oslovuje svojimi titulmi v online prostredí 3 milióny a v tlačenej podobe svojich titulov 2 milióny ľudí mesačne.

Je preto prirodzené, že obsah s takýmto zásahom vyvoláva reakcie. S prihliadnutím na to, že veľkú časť tvorí bulvár, sme na to zvyknutí. K niektorým veciam však nebudeme ľahostajní. Pri atakoch a nálepkách smerujúcich na vlastnícku štruktúru NMH, najmä z Denníka N, prišlo v poslednom období k zmene.

Stúpla frekvencia komentovania práce našich titulov a ich tón sa stal agresívnejší. Skoro na dennej báze sa v článkoch objavujú holé konštatovania bez kontextu či konkretizácie, že médiá Penty a jej bulvár slúžia súčasnej vládnej moci a nekriticky ju podporujú. Pri príležitosti 30. výročia najčítanejšieho týždenníka PLUS 7 DNÍ som v roku 2020 v komentári vysvetlil, že naše tituly nikdy nemôžu a nebudú podliehať a podporovať akúkoľvek vládnu moc.

Nedovolia nám to naši čitatelia nachádzajúci sa vo všetkých spektrách politických aj svetonázorových preferencií. Odlišujeme sa však aj v ďalších veciach.  Denník N má na rozdiel od nás odlišný biznis model, postavený na digitálnom predplatnom. Ten ich predurčuje, aby boli aktivistickí, neustále mobilizovali svojho čitateľa, opakovane ho presviedčali, že len ich názory a hodnoty sú tie správne. K tomu nepochybne patria aj rôzne patetické výzvy o záchrane demokracie, planéty či práv menšín.

Intenzita vzťahu so svojím predplatiteľom, založená na rovnakých spoločných hodnotách a ideológii, je pre Denník N priorita, ale daňou za to je celkový počet čitateľov. Ten im klesá. Možno aj to je dôvod, prečo sa v poslednom období mediálna menšina rozhodla o to hlasnejšie si uzurpovať aj právo strážcu mediálnej morálky či kvality.

Bez ostychu „edukuje“ vlastníkov televízie Markíza a jej manažment o tom, čo sú a čo nie sú prípustné zmeny v ich spravodajstve. Novinársku obec delí na dobrých a zlých. Dobrí sú tí, ktorí zdieľajú bezpodmienečne názor Denníka N. Tí ďalší sú oligarchickými médiami, kde síce pracujú stovky novinárov, pričom mnohí z nich sú na tomto trhu podstatne dlhšie než ich kolegovia z konkurencie, no rešpekt si nezaslúžia, pokiaľ nie sú pripravení zdieľať ich aktivistický naratív.

Dianiu v politike, ale aj v slovenských médiách sa budeme v našich tituloch slobodne venovať. Budeme to robiť spôsobom, ktorý zohľadňuje žáner, v ktorom pôsobíme, hodnoty nášho vydavateľstva a profesionalitu stoviek našich novinárov, ktorí ovládajú svoje remeslo. Práve týmto žurnalistom, pracujúcim nielen v našom vydavateľstve, chcem vyjadriť podporu a rešpekt. Michal Teplica,

generálny riaditeľ NMH

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Veľké priehľadné okno ponúka skvelý výhľad.
Foto
Zábava a sobáše na dne mora?! Z tejto futuristickej ponorky odpadnete: FOTO musíte vidieť
Čokoládová nafukovačka  v tvare plameniaka
Foto
Nenechajte sa oklamať: Prídu vám tieto výtvory reálne? Neuhádnete, aké tajomstvo skrývajú!
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruským hackerom sa podaril výnimočný kúsok: Z tohto vláda nebude nadšená
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Na plynové pole zaútočili dronom: Malo to tragické následky
Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo