Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.08.2019 13:44 | Šport | Šport mix

Gajanová sa predstaví na historickom dueli Európa – USA: Pozvanie ju veľmi prekvapilo

V historickom atletickom dueli Európa – USA na Národnom olympijskom štadióne Dinama v Minsku (9. a 10. septembra) bude mať zastúpenie aj Slovensko.

Európska atletika (EA) k trojici už skôr nominovaných osemstovkárok (Bellová, Sharpová, Ľachovová) pozvala v stredu aj slovenskú reprezentantku Gabrielu Gajanovú, štvrtú z ME 2019 do 23 rokov a stále líderku tohtoročných európskych tabuliek v tejto vekovej kategórii časom 2:00,58 min.

"Pozvanie na súboj Európa – USA do bieloruskej metropoly ma, priznám sa, veľmi prekvapilo. Samozrejme, veľmi sa teším, že budem môcť na tomto podujatí štartovať. Bude to dobrý test pred majstrovstvami sveta v katarskej Dauhe," uviedla pre web Slovenského atletického zväzu (SAZ) zverenka Pavla Slouku.

Spolubojovníčkami 19-ročnej martinskej osemstovkárky v tíme starého kontinentu budú majsterka Európy 2012 a šiesta z OH 2016 v Riu de Janeiro Britka Lynsey Sharpová (osobný rekord 1:57,69 – 2016, výkon v roku 2019 – 1:58,61), bronzová na ME 2018 v Berlíne a halových ME 2019 v Glasgowe Oľha Ľachovová z Ukrajiny (osobný rekord 1:58,64 – 2015, výkon v roku 2019 – 1:59,13) a ďalšia britská strednotratiarka Alexandra Bellová (osobný rekord aj výkon v roku 2019 –1:59,82).

 

Atletická federácia USA (USATF) nominovala do Minska bežkyne zo svojho druhého sledu, najlepšie osemstovkárky na čele s Ajee Wilsonovou, ktorá je v tohtoročných svetových tabuľkách druhá za Semenyovou, chýbajú. V súboji s Európankami nastúpia vicemajsterka sveta na 400 m do 18 rokov z Donecka 2013 Olivia Bakerová (osobný rekord 2:00,08 – 2018, výkon v roku 2019 – 2:00,94), Ce'Aira Brownová (osobný rekord 1:58,01 – 2018, výkon v roku 2019 – 2:01,19), Kenyetta Iyevbeleová (osobný rekord 2:01,68 – 2017, výkon v roku 2019 – 2:03,27) a ešte len 17-ročná Athing Muová, piata na tohtoročnom šampionáte USA (osobný rekord aj výkon v roku 2019 – 2:01,17).

"Som nadšený, že pozvánku do tímu akceptovalo toľko hviezd z nášho kontinentu a v súboji s USA budú obhajovať česť Európy. Som presvedčený, že tento duel sa stane stabilnou súčasťou atletického kalendára. Želám si, aby si ľudia pamätali prvý ročník ako niečo nezabudnuteľné," vyhlásil prezident Európskej atletiky Svein Arne Hansen. USA a Európa sa v takomto atletickom súboji stretnú po prvý raz v histórii. V každej individuálnej disciplíne nastúpia za oba výbery štyria atléti či atlétky, v štafetách po dve americké i európske kvartetá.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Pellegrini hovorí, že Fico je stále veľmi unavený.
Aktualizované
Peter Pellegrini nie je presvedčený, že je správny čas na zasadnutie za okrúhlym stolom: Čo je dôvodom?
Robert Fico sa len pár hodín pred osudným momentom vítal so svojimi priaznivcami.
AktualizovanéFoto
Premiér Róbert Fico je stabilizovaný a mimo ohrozenia života: Bude schopný prevozu?
(ilustračné foto).
Začiatok týždňa ako zo zlého sna, ale... Onedlho nás počasie prekvapí
Ilustračné foto
Na mieste dopravnej nehody troch áut zasahujú záchranári: Úsek je neprejazdný v oboch smeroch
Slovenská hokejová legenda Dárius Rusnák.
Foto
Dárius Rusnák našim chlapcom verí: Slováci majú na medailu!
Denim
Foto
Moderátorka Krajčírová predstavuje horúce novinky! Módne trendy tohto leta: TOTO vám v šatníku nesmie chýbať
Vlastimil Harapes († 77)
Nečakané odhalenie o Harapesovi († 77): Jeho najväčšie tajomstvo vyšlo na povrch až po smrti
Na snímke s pukom Pavol Regenda.
Foto
Kuriózne vylúčenie ho zaskočilo: Regenda priznal neznalosť pravidla
Vystavená expozícia Medzi nami žehličkami v Slovenskom technickom múzeu v Košiciach.
FotoVáš Tip
Nezvyčajná výstava v Košiciach: Nenapadlo by vám, že pozerať sa na tieto predmety môže byť také pútavé!
(ilustračné foto)
Ukrajina je pod masívnym útokom ruských dronov: Zasiahnuté sú tieto oblasti vrátane Kyjeva
Refugees on a big rubber boat in the middle of the sea that require help. Sea with people in the water asking for help. Migrants crossing the sea
Pobrežná stráž v Tunisku našla telá štyroch ľudí: Prečo boli ochotní riskovať svoje životy?
Po atentáte na premiéra sociálne siete vybuchli nenávisťou
Expert o atentáte na Fica: Strelec nedržal zbraň po prvý raz!