Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.08.2020 11:28 | Správy | Krimi | Zahraničné krimi

Príšerné, ako zdrogovaná Češka zabila dcérku († 3): Prípad otriasol aj policajtmi

Dvadsaťtriročná žena súdená za minuloročnú vraždu trojročnej dcéry v českom Přerove vraždila podľa obžaloby pod vplyvom pervitínu.

Na olomouckom krajskom súde v pondelok odmietla vypovedať. Podľa obžaloby dieťaťu najprv zasadila desiatky rán päsťou, potom dievčatko škrtila rukami a škrtila káblom a nakoniec ju ubodala nožnicami. Podľa znalkyne bolo dieťa vystavené enormnému násiliu, ktoré za 45 rokov praxe nezažila. Žene hrozí až výnimočný trest. Prípad je preložený na stredu.

Tragédia sa stala vlani 14. augusta v jednom z přerovských bytov. Matka dieťaťu najprv uštedrila desiatky rán päsťou do tváre a hlavy. "Po opakovanom bití maloletej ju škrtila rukami okolo krku, potom jej obtočila okolo krku kábel a škrtila ju a následne neplnoletú šestnásťkrát bodla nožnicami," uviedla štátna zástupkyňa Alice Ondrášková.

Podľa znalkyňa Oľgy Cisářovej malo dieťa na tele enormne množstvo poranení, niektoré bodné rany boli tak hlboké, že prešli skrz telíčko. "Úprimne povedané, premýšľala som, či som sa s podobným prípadom úmrtia dieťaťa stretla. Pokiaľ došlo k masívnemu násiliu na telíčko malého dieťaťa, vo väčšine prípadov išlo o jeden, maximálne dva mechanizmy útokov. V tomto prípade išlo o štyri mechanizmy, s tým som sa skutočne za 45 rokov praxe ešte nestretla," uviedla.

V hrudníku našli znalci 15 bodnorezných poranení, z ktorých polovicu dieťa utrpelo za života, jedna bodná rana bola zasadená do oka. Príčinou smrti bolo podľa znalcov prebodnuté srdce. "Trojročné dieťa bolo vystavené enormnému fyzickému aj psychickému násiliu a utrpeniu. Ak by sa dostavila okamžite lekárska pomoc, nebolo by to už platné," dodala znalkyňa.

Nezamestnaná žena žijúci z dávok a alimentov odmietla na súde vypovedať, v prípravnom konaní však opísala, že si pervitín vzala spoločne so svojím známym, ktorý ju v noci pred tragédiou navštívil. Druhú dávku, ktorú dostala od neho, si mala vziať už sama. "Cítila som divné stavy, ktoré som nikdy nemala, mala som zmätok v hlave a do toho sa malá zobudila. Bola som mimo, mala som strach, že v byte niečo je, chcela som s ňou utiecť preč," opísala obžalovaná. Vypovedala, že nemala potuchy, kde sa nachádza, a mala pocit, že na ňu siaha chlpatá ruka satana. Pervitín žena vraj pravidelne užívala od 16 do 19 rokov. Prestala v čase, keď otehotnela, a drogy začala brať znovu po rozchode s priateľom.

Pre policajtov, ktorí na mieste boli, išlo o jeden z najhorších prípadov, aký v kariére zažili. Kriminalisti podali obžalobu tento rok v júni, s uzavretím prípadu čakali na výsledky znaleckých posudkov. Z nich nakoniec vyplynulo, že je žena za svoje konanie zodpovedná. Žena bola obvinená v najprísnejším odseku, vraždu spáchala podľa kriminalistov obzvlášť surovým alebo trýznivým spôsobom.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ČTK

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Foto
Strašné následky po útoku ruskej armády: Medzi obeťami je aj dieťa! Zelenskyj sa vyjadril k nešťastiu
Podnikateľ bojuje s rakovinou lymfatických uzlín.
Chorého Fedora Flašíka previezli do cudziny: Zachránia ho na klinike prominentov?!
Alexej Navaľnyj († 47)
Zadržali podozrivých z útoku na ruského opozičníka: Bol blízkym spojencom Navaľného († 47)
(ilustračné foto)
Slováci, pozerajte na oblohu! Uvidíte tam niečo nezvyčajné
(ilustračné foto)
Zúrivý pes v Čechách napadol seniorku: Prišla o nohu, bojuje o život!
Bratislavské módne dni.
Foto
FOTOGALÉRIA z Bratislavských módnych dní: Nahodená Šimkovičová prišla s dcérou a aha, kto ukázal ZADOK!
Spišský hrad, Slovensko.
Komplikácie s obnovou Spišského hradu: Rekonštrukcia natrafila na ďalší problém
(ilustračné foto).
Letecké spoločnosti reagujú na vyostrený konflikt medzi Izraelom a Iránom: Čo sa mení?
(ilustračné foto)
Idem si po alebo pre vodu? Správna možnosť je len jedna! Vždy sa používa táto predložka
Bombardér B-1 Lancer (ilustračné foto).
Pád strategického bombardéra má tragickú dohru: Rusko informovalo o úmrtí, pátranie ďalej pokračuje
ilustračné foto
Irán pod zúrivou paľbou Izraela: Zasiahli výbuchy aj jadrové zariadenia?!
(ilustračné foto)
Pozor! Čierny kašeľ úraduje v tomto kraji: Čísla stúpajú, buďte opatrní