Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

V TANAP sa končí uzávera turistických chodníkov: Ľudia však musia rátať s obmedzeniami

V Tatranskom národnom parku (TANAP) sa v piatok končí sezónna uzávera turistických chodníkov.

Od soboty budú mať návštevníci k dispozícii približne 700 kilometrov značkovaných trás. Stále uzavretá ostáva Javorová dolina so Zadnými Meďodolmi, kde turistický chodník vlani v lete poškodila povodeň. Pre poškodené mosty je uzatvorený aj turistický chodník od rázcestia pod Lyscom v smere na Parichvost a Hlbokú dolinu v liptovskej časti Západných Tatier. V Bielovodskej doline začnú Štátne lesy TANAPu v najbližších dňoch odstraňovať suché stromy, ktoré ohrozujú bezpečnosť turistov, preto tam nateraz treba rátať s uzáverou, upozornila na to koordinátorka vonkajšej komunikácie Štátnych lesov TANAPu Martina Petránová.

So spiľovaním suchých stromov v okolí turistických chodníkov sa počíta takisto v Javorovej doline, kde Štátne lesy TANAPu stále odstraňujú následky minuloročných povodní. Tento týždeň v hornej časti doliny spoločne s Horolezeckým klubom Univerzita Košice postavili novú lávku cez potok v hornej časti doliny. Tú pôvodnú totiž vlani strhla voda. „Robíme všetko pre to, aby táto časť Tatier bola pre turistov sprístupnená čo najskôr, hoci aj s určitými obmedzeniami,“ uviedol riaditeľ Štátnych lesov TANAPu Maroš Petrík. Na opravu ešte čaká časť turistického chodníka v Zadných Meďodoloch, ktorý poškodila voda, ako aj most nad sútokom Meďodolského a Kolového potoka. Peší turisti po ňom síce bez problémov prejdú, avšak problém by mohli mať záchranárske vozidlá.

Zhruba štyridsaťmetrový úsek chodníka odplavilo aj v Javorovej doline. Keďže pri väčšej vode by mohli mať turisti problém sa tadiaľ dostať, bude zrejme nevyhnutné ho presmerovať.

 

Suché stromy v okolí turistických chodníkov sa Štátne lesy TANAPu ako správca turistických chodníkov na území Tatranského a časti Pieninského národného parku chystajú odstraňovať aj v ďalších lokalitách, preto návštevníkov upozorňujú, aby si pri plánovaní svojich túr overili aj priechodnosť trasy. Informácie o prípadných uzáverách či dočasných presmerovaniach turistických chodníkov nájdu na internetovej stránke lesytanap.sk a takisto aj na facebookovom profile Štátnych lesov TANAPu. Na obmedzenia turistov upozornia tiež informačné tabule osadené priamo v teréne.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Marek Eštok
Eštok v Číne: Príprava na Ficovu návštevu! Čo sa tam dialo?
Predseda vlády Maďarska Viktor Orbán.
Viktor Orbán sa na konferencii konzervatívcov rozrečnil: Pozrite sa, čo povedal o Maďarsku!
(ilustračné foto)
Slovensko sa dočkalo veľkej pocty: Fínsko nám venovalo najnovšie číslo časopisu! TOTO v ňom je
Zuzana Ťapáková a Ľuboš Machaj.
Napätie v RTVS rastie: Odvolal riaditeľ Machaj šéfku marketingu Ťapákovú?
Juraj Loj bojoval s démonmi podobne ako Ján Kroner.
Foto
Juraja Loja práca takmer pripravila o rozum: Bojoval s démonmi ako Kroner! Kto mu pomohol v najťažších chvíľach?
Money, euros and hand of a businessman saying stop fraud, corruption and money laundering in the corporate industry. Finance, bribery and person rejecting a cash or financial payment trade deal
Ako bojovať s praním špinavých peňazí? Europarlament schválil balík zákonov
Paolo Liuzzo, bývalý priateľ princeznej Beatrice.
ŠOK! Expartner († 41) britskej princeznej sa predávkoval: Našli ho MŔTVEHO v hotelovej izbe
(ilustračné foto).
Po uzavretí vzdušného priestoru nastali komplikácie: Výrazné meškania letov!
(ilustračné foto).
Muž neďaleko Dolného Kubína vpálil do stromu! Hrôza, čo polícia neskôr zistila
Ruský prezident Vladimir Putin.
Dohodlo si Rusko kšeft storočia?! Čína poskytla pomoc lodi, na ktorú USA uvalili sankcie
Na parlament v Aténach pochodovalo 13.000 nespokojných študentov.
Na propalestínskych protestoch to vrelo! V areáli univerzity zadržali vyše 90 ľudí
Čo trápi ľudí v regiónoch?
Foto
Čo NAJVIAC trápi Slovákov: Prieskum odhalil trpkú realitu! Čo by podľa odborníkov pomohlo?