Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.10.2020 14:30 | Správy | Zahraničné správy

Rakúsko ťahá v boji s pandémiou za kratší koniec: Evidujú 1747 nových prípadov

V Rakúsku pribudlo za 24 hodín 1747 nových prípadov koronavírusom SARS-CoV-2. Ide o doteraz najvyšší počet nakazených. V piatok oznámili v krajine 933 novoinfikovaných. Informoval o tom v sobotu spravodajský portál OE24.

Rakúsko pritom dopoludnia hlásilo najprv vyše 2300 novonakazených, išlo však o nesprávny údaj, keďže niektoré nakazené osoby evidovali úrady viackrát.

Najviac nakazených (599) hlásila spolková krajina Viedeň, kde predtým rakúske médiá informovali dokonca o prírastku viac než 800 nakazených. Ako však pre agentúru APA potvrdil zdroj z viedenského krízového štábu, išlo o hrubé dáta, ktoré zahŕňali niektoré čísla opakovane. V Dolnom Rakúsku pribudlo 266 nakazených, v Hornom Rakúsku 226, v Tirolsku 225, v Salzbursku 159, v Štajersku 122, vo Vorarlbersku 78, v Korutánsku 47 a v Burgenlande 25.

Počet úmrtí sa v Rakúsku zvýšil na 889. Celkovo v Rakúsku pozitívne testovali 63 134 osôb. Do soboty dopoludnia sa z ochorenia COVID-19 vyliečilo 48 771 ľudí. Hospitalizovaných je 734 pacientov, z toho 133 na jednotkách intenzívnej starostlivosti. V krajine doteraz vykonali 1 926 770 testov.

 

V piatok bol na nový druh koronavírusu pozitívne testovaný rakúsky minister zahraničných vecí Alexander Schallenberg. V priebehu soboty sa tak testom na prítomnosť koronavírusu podrobia všetci členovia rakúskej vlády.

Rakúsky kancelár Sebastian Kurz v piatok v súvislosti so stúpajúcim počtom nakazených avizoval sprísnenie protipandemických opatrení. Naznačil, že nárast počtu nakazených je možné zastaviť "len znížením sociálnych kontaktov", píše portál OE24. Ľudí pritom vyzval na disciplinované správanie, a to najmä vo voľnom čase, keďže väčšina novoinfikovaných podľa jeho slov súvisí so súkromnou oblasťou.

V pondelok sa uskutoční videkonferencia, na ktorej sa zúčastnia aj zástupcovia všetkých rakúskych spolkových krajín spolu s kancelárom Kurzom, vicekancelárom Wernerom Koglerom, ministrom zdravotníctva Rudolfom Anschoberom a ministrom vnútra Karlom Nehammerom. Tá má podľa slov Kurza slúžiť na "spoločné rozhovory o ďalších krokoch a k prijatiu správnych opatrení" v boji s pandémiou COVID-19. Úrad kancelára pre agentúru APA nespresnil, k akým ďalším obmedzeniam dôjde, no v pondelok sa po videkonferencii očakáva tlačová konferencia, na ktorej by mali byť zmeny týkajúce sa koronavírusovej pandémie oznámené.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto).
Hasiči zasahujú pri vážnej nehode neďaleko Starej Ľubovne: Hlásia viacero zranených vrátane detí
Princ Harry
Foto
Princ Harry vo veľkých PROBLÉMOCH! Povedal, čo nemal: Následky môžu byť strašné
(ilustračné foto)
Slováci, pripravte sa na poriadne chlady: V týchto lokalitách bude mrznúť!
Podľa informácií Nového Času bola účastníčkou nehody aj bývalá misska Magdaléna Šebestová.
Foto
Vážna nehoda Magdy Šebestovej! Zasahoval vrtuľník aj sanitky
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka poďakovala všetkým mamám: Jej slová vás chytia za srdce
(ilustračné foto)
KVÍZ: 10 faktov zo zvieracej ríše, ktoré zvládnu len tí najlepší! Trúfate si?
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Počet mŕtvych v Pásme Gazy prekročil strašné číslo: Väčšina obetí sú civilisti
Andrea Verešová v Dubaji oslňuje dokonalou postavičkou.
Foto
Verešová odhodila oblečenie: Ukázala sa úplne NAHÁ! Aha, ktorý známy muž jej to okomentoval
Head shot frustrated middle aged mature retired woman with walking disability holding hands on wooden stick, looking in distance, feeling lonely at home or suffering from depression, ageing concept.
„Nový“ Alzheimer vás vystraší: Riziko je obrovské! Prevratné zistenie vedcov
Foto
Po prvej výhre panuje skvelá nálada: Aktéri si nemohli vynachváliť fantastickú atmosféru!
Ilustračné foto
V noci to príde! Meteorológovia vydali výstrahy pre väčšinu Slovenska
Ilustračné foto
V obci Kolonica horí hala na spracovanie dreva! Zasahujú hasiči