Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.05.2021 14:57 | Správy | Domáce správy
Foto

Kúpeľné mesto na nohách: Nočný požiar hasili desiatky hasičov, na vine nezodpovední turisti!

Nezodpovední turisti takmer spôsobili katastrofu.

Fotogaléria
9
fotiek v galérii
Desiatky hasičov od deviatej večer dlho do noci bojovali s požiarom v lesoch nad kúpeľným mestom. V neprístupnom teréne zápasili nielen s červeným kohútom, ktorého plamene rozfúkaval silný vietor, ale aj s náročným terénom. 20 kilogramové vaky s vodou na hasenie museli nosiť desiatky metrov na svojich chrbtoch.

Ako prví spozorovali ohnivú žiaru v lesoch nad mestom miestni mestskí policajti. Tí zalarmovali miestnych dobrovoľných hasičov, ktorí okamžite vyrazili na miesto. Do boja s červeným kohútom sa okrem nich zapojili aj hasiči z Trenčína, dokonca aj samotná primátorka s rodinou, viceprimátorka a niekoľkí zamestnanci mestského úradu. „Nedeľu sme začínali slávnostnou svätou omšou spolu s dobrovoľnými hasičmi z nášho mesta, pretože bol sviatok svätého Floriána. Priali sme si, aby bolo čo najmenej zásahov,“ prezradila primátorka Trenčianskych Teplíc Zuzana Frajková Ďurmeková.

To ešte netušili, čo ich o pár hodín čaká. Dobrovoľná hasička a zároveň aj mestská policajtka Denisa Hegerová prezradila, že na miesto vyrazili okamžite po oznámení požiaru okolo 21 hodiny. „Kolegovia z mestskej polície tu boli prví od deviatej. Chytilo sa to od ohniska, vietor vyfúkal pahrebu, začala horieť suchá tráva a popadané lístie a konáre. Potom sa chytil aj väčší strom. Začali sme to hasiť, ale kvôli silnému vetru to nešlo,“ prezradila sympatická D. Hegerová a jedným dychom dodala, že hasenie im sťažoval nielen vietor, ktorý rozdúchaval žeravé uhlíky, ale boj so živlom komplikoval aj samotný terén.

„S kolegom sme s vakmi začali hasiť, bolo treba ale viac ľudí a viac vakov,“ opísala dramatické chvíle D. Hegerová s tým, že chôdza s 20 kilogramovým vakom potme v náročnom lesnom teréne nebola jednoduchá. Po hodine sa im podarilo dostať živel pod kontrolu a do neskorých nočných hodín ešte dobrovoľní hasiči kontrolovali miesto požiaru. Podľa ich slov si nezodpovední turisti asi dobre neskontrolovali pahrebu.

„Je to veľmi obľúbená vyhliadka Biela skala a pravdepodobne nezodpovední turisti tam zakladali oheň a takto to dopadlo. Bol veľmi silný vietor a boli aj výstrahy, je nepochopiteľné, že niekto vôbec zakladal oheň. Keď sme tam prišli, boli tam plamene, iskry lietali, kto mal ruky ten hasil a našťastie to dopadlo dobre.Chcela som poprosiť ľudí, aby boli opatrní,“ uzavrela po dramatickej noci Zuzana Frajková Ďurmeková.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: -mim-

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Grumpy Cat sa preslávila po celom svete.
Foto
FOTO Má slávna Grumpy Cat nástupcu? Táto mačka je HITOM internetu: Na jej výraz nezabudnete
Herec Brad Pitt
Foto
Fešák Brad Pitt na obede s... Fíha! Aha, ako sa spolu zabávali
Počas skúšobnej doby je dôležité aj skamarátiť sa s novými kolegami.
Prvé tri mesiace v novej práci sú kľúčové! Ako úspešne zvládnuť skúšobnú dobu?
Z Rafahu utiekli už stovky tisíc ľudí: Dôvodom je pokračujúca ofenzíva izraelskej armády
Foto
Hudáček perlil v priamom prenose: Bol som na záchode...
Izraelský minister hrozí demisiou: Toto je dôvodom!
Foto
Slováci žiadne prekvapenie nedopustili: Dvojgólovým hrdinom Hudáček!
Počet palestínskych obetí vojny v Pásme Gazy od 7. októbra prekročil 30.000.
Tragický postup Izraela: V Pásme si vyžiadal desiatky obetí a zranených
Foto
Golonka o spore so Šťastným: Vyhral som súd, doteraz sa neospravedlnil
V Indii platí výstraha: Teplo si už vyžiadalo viaceré obete!
Iránska držiteľka Nobelovej ceny za mier Narges Mohammadíová.
Laureátka Nobelovej ceny sa postaví pred súd: Obvinená je z propagandy?
(ilustračné foto).
Vírus vtáčej chrípky sa potvrdil v zaľudnenej metropole: Ako znížiť hroziace RIZIKO?