Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.04.2024 07:00 | Správy
Špeciálny projekt

Podnikateľky zbystrite a získajte až 5500 eur!

Podnikať, to neznamená mať len veľkú firmu, trojciferný počet zamestnancov a miliónové obraty. Dá sa to robiť aj v malom, mať svoj obchodík, prevádzku a podnikať tam, kde žijete.

Takto v podstate funguje väčšina slovenských podnikateliek. Nebojte sa preto zapojiť do grantového programu Visa She’s Next. Čas máte len do 12. apríla.

V podnikateľskom prostredí na Slovensku tvoria ženy podnikateľky stále výraznú menšinu. Hlavný dôvod je úplne pragmatický - financie. Práve preto vznikol grantový program Visa She’s Next, do ktorého sa môžete prihlásiť aj vy prostredníctvom online formulára tu: She's Next - Grantový program pre podnikateľky (pontisimpact.sk).

Otvoriť galériu
Zdroj: She's Next

V pilotnom ročníku tak spravilo 146 ženských podnikov, pričom pravidlá pre tento rok zostali rovnaké. Grantový program Visa She's Next je na Slovensku realizovaný v spolupráci s Pontis Impact a je určený pre podniky, v ktorých je väčšinovým vlastníkom žena, alebo podnikateľskú činnosť vykonáva žena. Postup prihlásenia je veľmi jednoduchý. Podnikateľky vo formulári uvedú históriu svojej spoločnosti, môžu poukázať na to, čo ich inšpirovalo k začatiu podnikania, ako aj zdôrazniť výzvy, ktorým denne čelia. Okrem toho budú účastníčky vyzvané, aby stručne popísali, ako by využili grant na rozvoj svojej spoločnosti. O troch víťazkách rozhodne porota zložená z odborníkov z radov podnikateľov a podnikateliek.

Otvoriť galériu
Lubica Gubova Visa
Zdroj: She's Next

„Výsledky prvého ročníka, či už z pohľadu účasti, alebo podnikateľských projektov nás utvrdili v tom, že táto forma podpory je zmysluplná a hlavne efektívna. Priniesť podnikateľský nápad je totiž jedna vec, druhou je mať podporu pri jeho rozbiehaní a hlavne vytrvať. A práve to je našou úlohou, pokiaľ chceme vytvoriť kvalitné a konkurencieschopné podnikateľské prostredie,“ uviedla Ľubica Gubová, Country manažérka spoločnosti Visa pre Slovensko.

Visa organizuje druhý ročník projektu aj na základe aktuálnej štúdie, ktorá poukazuje na fakt, že až 4 z 10 slovenských podnikateliek čelia problémom so zabezpečením financovania svojho podnikania. Visa chce preto aj prostredníctvom She's Next pomôcť posilniť mikro, malé a stredné podniky. Každá z troch víťaziek získa grant vo výške 5 500 € a s tým aj na mieru šité poradenstvo, ktoré každej z nich pomôže pri rozvoji podnikania.

„Podpora podnikania a podnikavosti u žien je prepojená nielen s posilňovaním ekonomiky, ale aj s podporou potenciálu polovice spoločnosti. Ak sa podpora správne uchopí, tak budeme mať nielen nové úspešné podnikateľky, ale aj dôležité vzory pre ďalšie ženy a dievčatá na Slovensku. Minulý rok nám ponúkol množstvo zaujímavých podnikateľských príbehov, za ktorými stáli ženy a ukázal nám, že Slovenky sú podnikateľky s naozaj výnimočnými nápadmi a jasnými víziami. Pomenoval však tiež viacero komplikácií, ktorým majiteľky či líderky svojich projektov musia čeliť. Preto sme sa aj tento rok v Pontis Impact rozhodli podporiť jedinečnosť ženského podnikateľského umu,“ hovorí o spolupráci Martina Kolesárová, výkonná riaditeľka nadácie Pontis.

Viac sa dozviete na www.visa.sk/vykonavanie-vasho-podnikania/shes-next.

Otvoriť galériu

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Senzácia sa nekonala: Slováci zabojujú o bronz
Herec Juraj Kukura musel vyhľadať lekárov.
Herec Juraj Kukura v opatere ONKOLÓGOV: Jeho vzhľad sa zmenil
Juraj Bača (36)
Prečo Bača býva aj po 30-ke u rodičov: Osudový INCIDENT pred podpisom hypotéky!
(ilustračné foto)
Keď sa z vyrážky vykľuje RAKOVINA: Ak pupienok vyzerá TAKTO, musíte konať!
Kate v marci priznala, že jej diagnostikovali rakovinu.
Blízka princeznej Kate po PRVÝKRÁT prelomila mlčanie: Je to naozaj ZLÉ
Developer zdemoloval pamätihodnosť Bratislavy.
Foto
Bratislava prišla o kus histórie: Vzácnosť prežila obe svetové vojny, teraz je fuč! Komu hrozí pokuta?
Foto
USA 18 – Slovensko 18 ONLINE: Vybojujú naši mladíci senzačný postup do finále?
Ruský prezident Vladimir Putin
Rusko tvrdí, že NATO sa pripravuje na konflikt: TOTO má byť DÔKAZ!
Nevideli ste tohto muža?
Zobral si bicykel a NEZAPLATIL: Polícia prosí o pomoc! Nevideli ste tohto muža?
2020 Kilá navyše nosila hrdo a s gráciou
Foto
Názlerová SCHUDLA 35 kíl: V tvári ju to úplne ZMENILO! Aha, ako vyzerá
Vozidlo Záchrannej zdravotnej služby.
Aktualizované
Elektrikára († 37) pri Žarnovici zasiahol prúd! Muž ostal visieť na stĺpe
Rodičia dievčatku neverili dlhé mesiace.
Dieťatko fňukalo, že má v izbe strašidlá: Rodičia neverili, potom ostali v úplnom ŠOKU