Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.04.2018 22:42 | Šport | Futbal

Liga Majstrov: Liverpool zaskočil Manchester City, Barcelona je jednou nohou v semifinále!

Futbalisti FC Liverpool triumfovali v stredajšom úvodnom stretnutí štvrťfinále Ligy majstrov nad Manchestrom City 3:0.

Góly domácich strelili už v prvom polčase Mohamed Salah, Alex Oxlade-Chamberlain a Sadio Mane. Hráči FC Barcelona zvíťazili na vlastnom štadióne nad AS Rím 4:1 po dvoch vlastných góloch hostí a presných zásahoch Gerarda Piqueho s Luisom Suarezom. V drese AS sa presadil jedine Edin Džeko. Odvety sa v Manchestri a Ríme odohrajú v utorok 10. apríla. O prvý útočný výpad anglického derby sa postaral hosťujúci Sane, ale prienikom do pokutového územia nezískal ani rohový kop. Práve Sane založil v 12. minúte nepresnou prihrávkou aj úvodnú nebezpečnú akciu domácich, ktorá sa hneď skončila gólom. Salah potiahol loptu a vyslal do šance Firmina, ten ešte neskóroval, no opätovne získal loptu a prihral Salahovi, ktorý už nemal problém otvoriť skóre do nechránenej bránky - 1:0. Pre Salaha to bol siedmy zásah v tejto sezóne LM, vo všetkých súťažiach si v uplynulých pätnástich vystúpeniach za LFC pripísal sedemnásť gólov. Sane sa okamžite snažil o odpoveď, s loptou prebehol takmer celú polovicu súpera a z hranice šestnástky iba tesne minul bránku. Liverpool zdvojnásobil svoj náskok v 21. minúte, Oxlade-Chamberlain dostal loptu od Milnera, a keďže k nemu nestihol včas pristúpiť nikto z brániacich hráčov, mal dostatok času na prípravu a nechytateľne prekonal Edersona - 2:0. Milner vyrovnal ôsmou asistenciou v jednom ročníku LM rekordné zápisy Waynea Rooneyho (2013/2014) a Neymara (2016/2017). Liverpool dominoval najmä zásluhou víťazných osobných súbojov v strede poľa, z jedného z nich pramenil aj tretí gól v sieti City. Salah sa opäť zhostil úlohy prihrávajúceho hráča, na jeho center si naskočil Mane a hlavičkou zvýšil už na 3:0.

Liverpool prišiel na začiatku druhého polčasu o Salaha, ktorý odkríval a vystriedal ho Wijnaldum. Hru riadili hostia, čo potvrdzoval aj ukazovateľ držania lopty v tejto fáze, a ich tréner Pep Guardiola posilnil útočnú silu, keď poslal na ihrisko Sterlinga namiesto Gündogana. Neprinieslo to však účinok v podobe vyložených príležitostí. Naďalej si museli dať pozor na domáce protiútoky, striedajúci Solanke zahrozil len niekoľko sekúnd po príchode na trávnik prihrávkou na Maneho. V závere riadneho hracieho času síce Jesus dopravil loptu do siete, no skóre sa nezmenilo po ofsajdovom verdikte arbitrov. Nezmenilo sa ani v zostávajúcich okamihoch a "Citizens" budú mať v domácej odvete náročnú úlohu, LFC bude pre žlté karty chýbať kapitán Henderson.

 

V druhom zápase si už v 7. minúte za obranu hostí zabehol L. Suarez a prekonal brankára Alissona, gól však neplatil pre postavenie mimo hry. V 10. minúte si pokutový kop po zákroku Semeda pýtal Džeko, ale hlavný rozhodca Makkelie ho neodpískal. Ďalšiu šancu mali vzápätí domáci, Messi vyskúšal Alissona v bránke Rimanov z vyše dvadsiatich metrov. Bližšie ku skórovaniu bol jeho spoluhráč Rakitič v 18. minúte, keď jeho strelu zastavilo až brvno. Hráči AS sa snažili vysokým napádaním prinútiť Barcelončanov k chybám, čo sa im v určitých fázach hry aj darilo. S blížiacim sa koncom prvého polčasu sa však tlak domácich stupňoval. Otvárací zásah z toho vyťažili až v závere úvodného dejstva, keď po prihrávke Iniestu nešťastne nasmeroval loptu do vlastnej siete hosťujúci kapitán Daniele De Rossi. Favorizovaní Barcelončania vďaka tomu išli už na prestávku s náskokom.

Do druhého polčasu vstúpili aktívnejšie "Blaugranas" a svoju východiskovú pozíciu pred odvetou výrazne zlepšili. V 47. minúte neudržal Alisson strelu Albu, následná Suarezova dorážka išla ešte mimo. V 56. minúte sa to už Barcelončanom podarilo, po centri Rakitiča si loptu do vlastnej siete opäť nešťastne zrazili hostia, tentoraz to bol stopér Konstantinos Manolas. Už o tri minúty neskôr sa sieť za chrbtom Alissona rozvlnila tretíkrát. Stopér Pique sa v 59. minúte vybral na ofenzívny výlet až do pokutového územia Rimanov a úspešne zakončil protiútok domácich, keď dorazil do prázdnej bránky Suarezovu vyrazenú strelu. Hráči AS Rím dokázali streliť aspoň kontaktný gól v 80. minúte. Džeko prekonal Ter Stegena po tom, ako mu El Shaarawy šikovne prepustil prihrávku Perottiho. Posledné slovo však mali Katalánci a po góle L. Suareza si rovnako ako Liverpoolčania prinesú na pôdu súpera trojgólový náskok.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Robert Fico a Robert Kaliňák (vpravo) sú dlhoroční stranícki spolupracovníci.
Vicepremiér Kaliňák: K situácii po atentáte bude zvolaná bezpečnostná rada
Scared woman hiding under blanket. Afraid of the dark. Unable to sleep after nightmare or bad dream. Awake in the middle of the night in bedroom at home.  Monster under the bed or in closet.
Odpoveď na večnú otázku odhalená: Zistili sme dôvody, prečo sa radi bojíme
ilustračné foto
Masívny útok Ukrajiny: Rusko bolo nútené spraviť tento krok! Ide o dôležitý objekt
Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (vľavo) odmieta, že by pri tomto útoku zlyhali bezpečnostné zložky.
Aktualizované
Atentát na Fica: Mohlo by byť s páchateľom všetko inak? Na toto upozorňuje Šutaj Eštok
Ebráhím Raísí.
Mimoriadna situácia pre Irán: Jeden z prezidentských vrtuľníkov havaroval!
Vodič opakovane prekročil povolenú rýchlosť.
Nepoučiteľný cestný pirát: Od dupnutia na plyn ho neodradila ani mastná pokuta!
Foto
Tréner Ramsay reaguje na kritiku: Mňa to netrápi, lebo to tak nefunguje
Dara je po boku Pavla šťastná.
Foto
Po Dare Rolins čelí kritike aj partner Nedvěd: Je tiež po PLASTIKE? Neuveriteľné, čo mu napísali
Vyberte si kávovar, ktorý vám uľahčí prípravu chutnej rannej kávy.
Prevratný výskum: Neuveriteľné, na čo sa môžu využiť zbytky kávy! Zmení to svet?
Dodržiavanie zdravej stravy je kľúčové.
Chcete žiť dlhšie? Stačí zmeniť TÝCHTO 6 vecí: Predĺžite si život o desiatky rokov
Predseda Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka.
Zasadnú všetky politické strany za okrúhly stôl? Šimečka sa vyjadril, v čo verí
Dym stúpa po izraelskom leteckom útoku na budovy v blízkosti oddeľujúceho múru medzi Egyptom a Rafahom na juhu pásma Gazy.
Došlo k veľkému odhaleniu? Izraelskí vojaci oznamujú nález pri ofenzíve v Rafahu