Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.09.2019 22:32 | Šport | Futbal
FotoVideo

Bezduchý výkon Slovákov: Chorváti našich futbalistov zmietli z ihriska

Slovenskí futbalisti prehrali v piatkovom kvalifikačnom zápase EURO 2020 v Trnave s Chorvátskom 0:4. Zverenci českého trénera Pavla Hapala sa najbližšie predstavia v E-skupine o tri dni v Budapešti proti Maďarsku.

Fotogaléria
10
fotiek v galérii

Úradujúci vicemajstri sveta boli počas zápasu aktívnejším tímom a základ svojho úspechu položili na prelome polčasov. V 45. min prekonal Martina Dúbravku strelou spoza šestnástky Nikola Vlašič a krátko po návrate zo šatní sa zapísal do streleckej listiny aj Ivan Perišič. Slováci síce vyslali v zápase šesť striel na bránku súpera, no nevypracovali si žiadnu stopercentnú gólovú šancu.

Krátko pred úvodným výkopom zápasu sa s reprezentáciou oficiálne rozlúčil dlhoročný útočník národného tímu a štvorgólový strelec z MS 2010 v JAR Róbert Vittek. Reprezentačný tím spod Tatier sa najbližšie predstaví v pondelok v budapeštianskej Groupama Arene v ďalšom kvalifikačnom vystúpení proti domácim Maďarom.

Kvalifikácia ME 2020 vo futbale - piatok (Trnava):
E-skupina:
Slovensko - Chorvátsko 0:4 (0:1)
Góly: 45. Vlašič, 46. Perišič, 72. Petkovič, 89. Lovren, bez kariet, rozhodovali: Brych - Borsch, Lupp (všetci Nem.), 18 098 divákov
Zostavy:
Slovensko: Dúbravka - Valjent, Vavro, Škriniar, Hancko - Lobotka - Rusnák (46. Boženik), Kucka (63. Haraslín), Hamšík, Mak (79. Ďuriš) - Duda
Chorvátsko: Livakovič - Bartolec, Lovren, Vida, Barišič - Modrič, Brozovič - Rebič (70. Brekalo), Vlašič (81. Badelj), Perišič - Petkovič (83. Pašalič)

 

Už po pätnástich sekundách Vlašič strelou spoza pokutového územia ohrozil Dúbravku a predznamenal, v akom duchu sa bude niesť úvodné dejstvo. V 5. min si síce slovenskí fanúšikovia pýtali penaltu po páde Maka v šestnástke súpera, ale píšťalka hlavného arbitra zostala nemá. Vicemajstri sveta boli na začiatku súboja oveľa nebezpečnejší. V 8. min tesne minul bránku Modrič a o niekoľko sekúnd neskôr pristál Brozovičov pokus na brvne.

V 22. min z dobrej pozície hlavičkoval Lovren, ale loptu poslal vedľa ľavej žrde. V 29. min spálil obrovskú šancu Vida, sám pred Dúbravkom však zblízka prestrelil. Onedlho sa v ďalšej stopercentnej šanci ocitol Petkovič, zo slovenských obrancov si urobil "slalomové bránky", ale trafil len prípravného gólmana Newcastlu United. Ten mal v 35. min opäť šťastie, tentokrát trafil brvno Perišič. Chorváti boli za svoju snahu odmenení v 45. min. Dvojica slovenských stopérov ustupovala pred Vlašičom a hráč CSKA Moskva loptu umiestnil k pravej žrdi - 0:1.

Rovnako ako záver prvého polčasu, aj úvod toho druhého priniesol gól hostí. V 46. min vystrelil spoza šestnástky Perišič a za pomoci smolného teču Škriniara skóroval. Slováci sa naďalej nevedeli dostať do zápasu a hra chorvátskeho favorita miestami pripomínala exhibíciu. Z domácich hráčov bol strelecky najaktívnejší Mak, v 64. min prenikol po ľavom krídle, ale Livakovič jeho pokus zneškodnil. Definitívny "klinec do slovenskej rakvy" zatĺkol v 72. min útočník Dinama Záhreb Petkovič. Ten sa pekne uvoľnil po prihrávke striedajúceho Brekala a sám pred Dúbravkom upratal loptu do siete. To však nebolo zo strany Chorvátov všetko. V 89. min sa presadil aj obranca Lovren, keď presne hlavičkoval z tesnej blízkosti.

 tabuľka E-skupiny:
1. Maďarsko    4 3 0 1 6:4  9
2. Chorvátsko  4 3 0 1 9:4  9
3. Wales       4 2 0 2 4:4  6
4. SLOVENSKO   4 2 0 2 7:6  6
5. Azerbajdžan 4 0 0 4 4:12 0

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR, SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Britský minister zahraničných vecí James Cleverly.
Británia vyhostí ruského úradníka: Tvrdí, že je nedeklarovaným dôstojníkom vojenskej rozviedky
Kto mu dal vodičák? Šofér chcel obehnúť auto sprava, no doplatil na to. Mal šťastie, že prežil
Vodič sa chcel vyhnúť kolóne nevyberaným spôsobom: Uvidíte, ako skončil, nebudete ho ľutovať!
Milan Majerský - predseda KDH
Majerský ku Dňu víťazstva nad fašizmom: Násilie a nenávisť mať v našej spoločnosti miesto
Ray Houghton
Foto
65-ročný kulturista si nechal potetovať celé svoje telo: Nechal si začierniť aj ... Penis?!
Európsky parlament v Štrasburgu
Vzdala to! Jedna kandidátka odstúpila z boja o europarlament
Švédska klimatická aktivistka Greta Thunbergová.
Švédska aktivistkaThunbergová má opäť opletačky s políciou: Čoho sa tentokrát dopustila?
Z nemocnice v Chán Júnis exhumovali už asi 200 tiel.
Hrozivá správa od Svetovej zdravotníckej organizácie: Nemocnice v Pásme Gazy majú palivo len na tri dni
Foto
Slováci už dorazili do Ostravy! Pozrite si prvé FOTO z dejiska šampionátu
Bratislavská polícia zasahuje v budove Univerzity Komenského, kde sídlia Farmaceutická fakulta aj Fakulta managementu.
Chodkyňu v Pezinku zrazilo auto, skončila v nemocnici: Polícia hľadá svedkov!
Polícia zverejnila video zo zadržania mladého chlapca.
Polícia zverejnila video zo zadržania 14-ročného chlapca: Mal nahlásiť bombu na škole!
Na prvý pohľad bežná križovatka sa zmení na nehodový úsek. Cyklisti, šoféri či motorkári si tu musia dávať obzvlášť pozor
Prekliata križovatka! Toľko nehôd na jednom mieste ste nevideli: Vedeli by ste cez ňu prejsť?
(Ilustračné foto)
Zbadali ste na dieťati vyrážku? Takto zistíte, či je dôvod na paniku: Jednoduchý trik!