Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.04.2020 10:01 | Správy | Zahraničné správy

Hrozivé číslo v Británii: Koronavírus zaznamenali už v 92 domovoch sociálnych služieb

Britské úrady evidujú šírenie ochorenia COVID-19 už v 92 domovoch sociálnych služieb. Hovoria preto o "narastajúcej kríze", uviedla v utorok spravodajská televízia Sky News.

Podľa profesora Chrisa Whittyho, hlavného poradcu britskej vlády pre zdravotníctvo, sa nákaza preukázala vo vyše 13 percentách takýchto zariadení. "Ak existuje podozrenie o šírení nákazy, okamžite sa pristupuje k testovaniu, aby sa šírenie choroby potvrdilo alebo vyvrátilo," uviedol Whitty. Dodal, že v domovoch by uvítal vyšší počet testov.

Obavy z vzniku nových ohnísk epidémie prichádzajú po tom, ako v domove sociálnych služieb v meste Stanley neďaleko Newcastlu zomrelo 13 ľudí s príznakmi ochorenia COVID-19. Po pozitívnom teste zomrelo deväť ľudí aj v domove Wren Hall Nursing Home v Nottinghamshire v strednom Anglicku.

 

Keďže v prípade každého zosnulého lekári veľmi dôkladne posudzujú a vyhodnocujú príčinu úmrtia, nie je podľa Whittyho nutné pochybovať o tom, či títo pacienti naozaj zomreli v dôsledku nákazy koronavírusom. Caroline Abrahamsová z charitatívnej organizácie Age UK poznamenala, že nedostatok ochranných prostriedkov a testov umožňujú vírusu v opatrovateľských domovoch nekontrolovateľne sa šíriť. Spolu s niekoľkými ďalšími predstaviteľmi organizácii zameraných na poskytovanie sociálnej a zdravotnej starostlivosti adresovali list ministrovi zdravotníctva Mattovi Hancockovi, v ktorom požadujú posilnenie opatrení na podporu tohto sektora.

Spoločnosť HC-One, jeden z najväčších prevádzkovateľov domovov s opatrovateľkou službou, podľa BBC oznámila, že do pondelka zaznamenala vo svojich 329 prevádzkach 311 úmrtí a 2447 prípadov podozrenia alebo potvrdenia ochorenia COVID-19. Počas víkendu zomrel aj jeden jej zamestnanec. V Spojenom kráľovstve v pondelok podľahlo komplikáciám spôsobeným novým koronavírusom ďalších 717 ľudí, počet obetí sa tak zvýšil na 11.329. Celkovo tam evidujú 88.821 ľudí infikovaných koronavírusom SARS-CoV-2.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Cigánska pečienka zo sviečkovice
Foto
Rýchle a chutné minútky k hokejovým zápasom! S týmito receptami sa vám bude fandiť lepšie
Račianske mýto
Hlavné mesto dnes oficiálne otvára park na "Račku": Na svoje si prídu nielen deti
recycling Plastic in junkyard wait for recycling.The plastic  waste can  reused many times  ,decreased air pollution and greenhouse gases
Váš Tip
Dobrovoľníci v Žilinskom kraji vyzbierali obrovské množstvo odpadu: Toto prekvapilo aj županku!
Foto
Hviezda zápasu Hudáček: Komu posielal pozdravy do hľadiska?
Herečka mala v živote šťastie na skvelých ľudí.
Foto
O čom sníva Karin Haydu? Takú odpoveď by ste nečakali! Herečka v úprimnej spovedi
Veštkyňa Zana
Týždenný HOROSKOP: Komu sa do vzťahu zapletie PRÍBUZNÝ?! Osudová zmena môže nastať pre toto znamenie
Bojnický zámok
Obrázkový KVÍZ: Poznáte slovenské hrady a zámky? TENTO musí uhádnuť každý!
Herec Brad Pitt
Foto
Fešák Brad Pitt na obede s... Fíha! Aha, ako sa spolu zabávali
Počas skúšobnej doby je dôležité aj skamarátiť sa s novými kolegami.
Prvé tri mesiace v novej práci sú kľúčové! Ako úspešne zvládnuť skúšobnú dobu?
Preventívne prehliadky u lekára sú veľmi dôležité
5 spôsobov, ako predísť INFARKTU: Robte tieto jednoduché veci a zachráňte si život
Foto
Hudáček perlil v priamom prenose: Bol som na záchode...
Izraelský minister hrozí demisiou: Toto je dôvodom!