Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.07.2020 10:59 | Správy | Domáce správy
Foto

Medzinárodný deň priateľstva: Takto sme spoznali najlepších kamošov

Často vydrží dlhšie ako láska. Priateľstvo. Jednoduché slovo s obrovským významom.

Kamarátstva si vytvárame už odmalička a tie výnimočné sú na celý život. Keďže dnešný 30. júl je Medzinárodným dňom priateľstva, opýtali sme sa niekoľkých Slovákov a Sloveniek, ako spoznali svojho najlepšieho priateľa.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Našli sme sa v škôlke

Otvoriť galériu

Krátkovlasé sympaťáčky sa spoznali pred 11 rokmi v škôlke, kam im chodili deti. „No kamošky na život a na smrť sme asi 8 rokov. Za ten čas sme sa veľa nasmiali, ale si aj poplakali. Spolu sme snívali a dúfali v lepšie zajtrajšky,“ vraví Magdaléna s tým, že jedna pre druhú sú veľkou oporou. Na znak kamarátstva majú dokonca na zápästiach spoločnú tetovačku.

 

„Hoci máme odlišné názory, ani raz sme sa nepohádali. My sa rešpektujeme a hlavne nechceme, aby jedna alebo druhá prikyvovala, len aby bolo dobre. Ja som Heni veľmi vďačná, že je vždy ochotná mi pomôcť. Vieme jedna o druhej viac ako ktokoľvek iný, viac ako pokrvná rodina. Verím a dúfam, že naše priateľstvo vydrží navždy a raz ako babky sa budeme rehotať na tom, čo všetko sme zažili. Priatelia sú rodina, ktorú si vyberieš sám,“ myslí si tmavovláska a vzápätí šokuje vtipnou pikoškou. „Ináč, nepadli sme si hneď do oka. Ja som si myslela, že Heni je, hmm, ako to správne opísať, trochu hlúpučká a ona zas o mne, že som namyslená fúria,“ smeje sa Magda.

 

Spriatelili sa pri potulkách Slovenskom

Otvoriť galériu
Daniel a Diana
Zdroj: anc

Študenti Diana (21) a Daniel (21) z Košíc sa spoznali na jednom zo školských výletov pred 4 rokmi. Daniel spomenul, že svoje jedinečné ľudské puto si vytvorili až počas nasledujúcich letných prázdnin. „Spoločne sme spoznávali našu jedinečnú krajinu. Skutočné priateľstvo, kde ste s tým druhým na jednej ‚vlne‘ a rozumiete si aj bez slov, je vzácny dar. Dar, za ktorý som vďačný osudu a náhode,“ povedal Daniel.

Ako upresnila Diana, letné potulky Slovenskom sa začali v júni 2017 a trvali až do konca leta. Navštívili väčšie mestá vrátane Banskej Bystrice, Žiliny, Trnavy či Trenčína. „Najviac nás okúzlili potulky po uličkách Banskej Štiavnice, či rozprávkové Bojnice. Výlety boli krátke, zväčša jednodňové, zato na zážitky z nich budeme spomínať ešte dlho. A nakoniec, ako sa vraví - so správnymi ľuďmi aj na kraj sveta,“ dodala Diana.

 

Sme kamoši z dvora

Otvoriť galériu
Aďa a Erik
Zdroj: anc

Mladí Bratislavčania sa spoznali ešte ako pubertiaci. Obaja sa totiž hrávali na dvore tohto istého sídliska a Erik, ktorý mal vtedy len 13 rokov, chcel naliehavo byť Adin kamarát. „Doliezal a mimoriadne mi liezol na nervy, jednoducho bol pre mňa dieťa a ja som už bola predsa ,veľká‘, mala som čerstvých 15. Po čase som si však uvedomila, že aj keď pravdepodobne vôbec nerozumie, o čom hovorím, tak ma aspoň počúva a snaží sa. Ani neviem ako a boli z nás priatelia,“ spomína Andrea s tým, že Erikova neustála prítomnosť a vytrvalosť sa jej dostala pod kožu a napokon si ho aj ona veľmi obľúbila.

Ako vyrastali, prestal byť pre ňu malým dieťaťom, ale rovesníkom. Dnes obaja študujú v rôznych mestách, no vždy si na seba nájdu čas. „Teraz sme už dospelí a náš vzťah je lepší ako kedykoľvek predtým. Bol to práve on, kto sa so mnou učil na štátnice, kto ma na ne doprevádzal, kto mi utieral slzy po rozchode a komu ako prvému napíšem, keď sa mi niečo v živote stane,“ povedala Andrea.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mf, den, sk, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo