Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
31.08.2020 17:37 | Šport | Cyklistika
FotoVideo

Opäť to nevyšlo: Sagan nezvládol finiš tretej etapy

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil 5. miesto v pondelňajšej 3. etape 107. ročníka Tour de France. Víťazstvo na 198 km dlhej trati z Nice do Sisteronu si vybojoval v hromadnom dojazde Austrálčan Caleb Ewan z Lotta Soudal. Druhý finišoval Ír Sam Bennett (Deceuninck-Quick Step) a tretí skončil Talian Giacomo Nizzolo (NTT).

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Žltý dres pre lídra celkového poradia si udržal domáci Julian Alaphilippe z Deceuninck-Quick Step.

V pondelok čakali na pelotón štyri menšie stúpania tretej a štvrtej kategórie, no posledný kopec Col de l'Orme (2,7 km, 5%) bol 45,5 km pred cieľom a tak sa v závere očakával hromadný špurt. Už v úvodných kilometroch sa od balíka oddelila štvorica Benoit Cosnefroy, Oliver Naesen (obaja AG2R), Anthony Perez (Cofidis) a Jerome Cousin (Total Direct Energie). Líder vrchárskej súťaže Cosnefroy a Perez, ktorý mal na konte rovnako 18 bodov, sa chceli na troch prémiách 3. kategórie pobiť o bodkovaný dres. Naesen si splnil úlohu, dotiahol do úniku svojho tímového kolegu a vrátil sa do pelotónu. Na čele tak zostala trojica, ktorá mala náskok medzi dvoma a tromi minútami. Na prémiách Col du Pilon (8,4 km, 5,1%) i Col de la Faye (5,3 km, 4,8%) bol úspešnejší Perez a tak bol virtuálny líder v súťaži o bodkovaný dres. Po prémii si obaja vystúpili a tak v úniku zostal osamotený Cousin.

Medzitým začalo pršať, no zrážky nespôsobili také problémy, ako v úvodnej etape. V pelotóne sa jazdilo pokojne, priemerná rýchlosť po 80 km bola len 32,7 km/h. Na jeho čele pracovali jazdci Quick Step s lídrom poradia Alaphilippem. Nasledoval tretí kopec 3. kategórie Col les Leques (6,9 km, 5,4%), na zjazde z neho mal obrovskú smolu Perez, ktorý dostal defekt, havaroval, zlomil si kľúčnu kosť a musel odstúpiť. Bodkovaný dres si tak neobliekol. V úniku pokračoval Jerome Cousin a aj po  poslednom kopci Col de l'Orme mal takmer dvojminútový náskok. Necelých 38 km pred koncom nasledovala rýchlostná prémia, špurt balíka vyhral Sagan a pripísal si 17 bodov, "zelený" Alexander Kristoff 11 b. Cousinov náskok v ďalších kilometroch rýchlo klesal a jeho pokus sa skončil 15 km pred cieľom. V úniku strávil dlhých 180 km. V záverečných kilometroch sa už nikto nepokúsil o útok na víťazstvo a tak etapa dospela podľa predpokladov k hromadnému finišu. O ten prišiel Belgičan Wout van Aert, ktorý sa zaplietol do menšieho pádu šesť km pred koncom. Záverečné dva kilometre boli rovinaté, no v Sisterone fúkal protivietor, ktorý šprintérom skomplikoval situáciu.

 

Sagana vyviezol Daniel Oss do dobrej pozície, dostal sa do čela, no nakoniec to stačilo "iba" na 5. miesto. Triumf si výborným finišom vybojoval Ewan pred Bennettom. Sagan skončil piaty aj v úvodnej etape tohtoročnej Tour so štartom a cieľom v Nice.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



early rush hour scene with lens flares
Opatrne na cestách: Rýchlostnú cestu úplne uzavrú! Polícia uviedla dôvod
Bývalý politik SNS sa rozčuľoval, že nič nespáchal a považuje to za politickú objednávku.
Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu: Exšéf SNS sa nedostavil! Čo sa dialo ďalej?
Dušan Gabáni má na konte niekoľko ocenení.
Foto
Strach o športového moderátora: Populárneho Dušana Gabániho museli oživovať
Muž parkoval na mieste vyhradenom pre ZŤP, odmietol dychovú skúšku
Muž zaparkoval tam, kde nemal: Polícii kládol odpor! Sila, čo o ňom neskôr zistili
Measuring radiation with a modern digital handheld device
Stav radiácie na Slovensku: Takto sme dopadli my, čo iné krajiny Európy?
(ilustračné foto)
Rozruch v Rusku: Plánované útoky? Zásah bezpečnostnej služby
Andrej Danko mal v bratislavskej Dúbravke nehodu.
Polícia zverejnila VIDEO dopravnej nehody Andreja Danka
Neprajníci tvrdia, že to medzi dvojicou má škrípať.
Kríza? Hájek mal byť Belohorcovej NEVERNÝ, Zuzana pení: Teraz budem hovoriť ja!
Ilustračné foto
Zadržali dvoch mužov podozrivých zo špionáže: Sila, ako sa maskovali!
(ilustračné foto)
Mimoriadna dopravná kontrola: Odhalené priestupky a prekvapenie pri dychovej skúške!
Andrej Danko počas upratovania Dúbravky.
AktualizovanéFoto
Danko pri zametaní v Dúbravke ukázal zlomený zub: Polícia sa vyjadrila k zverejneniu kamerových záznamov
(ilustračné foto).
Vodiči, toto vás nepoteší: Uzáverou prejde až osem tunelov! Ide o frekventované úseky