Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.12.2020 14:55 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Celebrity s COVID-19 opísali, čo sa s nimi dialo: Adele bolo zle, komplikácie u Igora Kmeťa ml.

Koronavírus neobišiel ani známe slovenské osobnosti. Niektoré z nich sú už po rekonvalescencii, niektoré sa s chorobou pasujú práve v týchto dňoch. Rozprávali sme sa s nimi o tom, aké boli ich pocity, keď im bola choroba diagnostikovaná, ako to zvládala ich rodina a aký mali priebeh. Zhodujú sa v jednom spoločnom posolstve: nezľahčujte to a chráňte sa!

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Igor Kmeťo ml. (41): Chorobu skomplikoval zápal pľúc

- Najprv sa mi nechcelo veriť, keď mi povedali, že som bol pozitívne testovaný na koronavírus. Čím viac sa mi príznaky zhoršovali, tým viac to ale pre mňa bola realita a zistil som, že to nie je vôbec sranda. Na ľahkú váhu to nebrala ani moja rodina, našťastie som ale nikoho nenakazil a do dnešného dňa som bol v našej rodine jediný pozitívny. Priebeh som mal vcelku komplikovaný. Približne 10 dní som mal teploty, horúčky a chorobu mi skomplikoval zápal pľúc. Bol som hospitalizovaný, približne po 8 dňoch, keď klesli horúčky, ma prepustili. Asi 2 mesiace som ale mal ešte dozvuky.

 

Dano Dangl (45): Bol som spomalený

- Vôbec netuším, kde som sa nakazil. Mali sme aj viacero stretnutí, niekoľko výrob, dokonca som bol pracovne odcestovaný, čiže neviem, kde som sa nakazil. Bol som taký nejaký spomalený, fungoval som na 60 - 70 %, takže nie úplne v koži, ale nejako som to zvládal. Snažím sa robiť len na toľko percent, koľko vládzem.

Hana Zagorová (74) a Štefan Margita (64): Nebola to prechádzka ružovou záhradou

- Ako povedal môj muž - koronavírus nie je darček, je to za trest. V septembri nám obom potvrdili pozitívny test na covid-19. Ja som mala väčšie problémy, skončila s vysokými horúčkami na desať dní v nemocnici. Oslávila som tam aj moje narodeniny, Štefan mi poslal pozdrav cez internet. Som rada, že som nikoho, ani z kapely, ani z mojich blízkych, nenakazila. Štefan bol doma v karanténe s ľahším priebehom, mal však vysoké teploty. Aj keď to nebola prechádzka ružovou záhradou, našťastie sme sa z toho pomerne rýchlo dostali a teraz sa tešíme na Vianoce.

Matej Sajfa Cifra (41): Mal som svalovú slabosť

- Raz to, žiaľ, muselo prísť. Moja profesia je veľmi kontaktná, tak asi bola iba otázka času, kedy to preskočí aj na mňa. Našťastie toho na mňa preskočilo máličko a o pár dní som bol kompletne fit. Takže keď som dostal info o tom, že som pozitívny, tak to so mnou nejako výrazne nezamávalo. Hlavne, že som vedel, na čom som. Okrem fyzickej svalovej slabosti som, našťastie, nemal žiadne iné typické príznaky. Žiadne horúčky, kašle, nádchu… Veronika aj malá Sára sú v poriadku, takže všetko sme zvládli najlepšie, ako sa dalo. Asi najväčším trestom bolo nemať možnosť ísť von na čerstvý vzduch.

Adela Vinczeová (40) a Viktor Vincze (29): Bolo mi zle, Viktor bojoval s horúčkami

- Keď som zistila, že som pozitívna na koronavírus, ani ma to veľmi neprekvapilo. V tom čase som sa dozvedela od mnohých ľudí z môjho okolia, že sú pozitívni. Keď mi začalo byť zle, iba sa moje pocity potvrdili. Nenastala ale žiadna hystéria, zvládala som to veľmi dobre. Možno to súvisí aj s tým, že mám pomerne mierny priebeh ochorenia. Ak sa nič nezmení, tak môžem hovoriť o tom, že som mala šťastie. Horší priebeh mal môj manžel. Mal veľmi vysoké horúčky, ktoré sa veľmi komplikovane sťahovali.

Barbora Žiačiková (30): Netušila som, že som pozitívna

- Osem dní od nakazenia som ani netušila, že by mi niečo bolo. Nemala som žiadny z typických príznakov, a verím, už ani nebudem mať. Možno to bolo psychologické, a to, že nie som zvyknutá byť zavretá vnútri, no na 9. deň som mala bolesti hlavy, trošku zvýšenú teplotu a pocit, že moje telo bojuje s vírusom, inak povedané, necítila som sa vo svojej koži. Verím však, že formu rýchlo naberiem naspäť a budem môcť plná síl žiť opäť svoj akčný život. Doktor mi povedal, že pokiaľ nemám ťažký priebeh, určite nebudem mať žiadne následky.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Karolína Jančošková, Nový Čas Nedeľa

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO