Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.05.2021 00:00 | PR články
SponzorovanéPR článok

3 dôvody, prečo je jar ideálnym obdobím na kúpu klimatizácie

Zaobstarať si klimatizačnú jednotku už v jarných mesiacoch nie je nezmysel ako si mnohí myslia. Nečakajte na prvé horúce dni. Pripravte sa na leto už teraz.

Zaobstarať si klimatizačnú jednotku už v jarných mesiacoch nie je nezmysel ako si mnohí myslia. Je to naopak výborný nápad, z ktorého budete profitovať nielen v lete, ale i počas chladnejších jarných dní. Neveríte? Prečítajte si niekoľko presvedčivých dôvodov, prečo by mala byť klimatizácia kúpou tejto jari.

Získate model, ktorý ste skutočne chceli

Jednotlivé modely klimatizačných jednotiek sú pred letnou sezónou výrazne dostupnejšie. Nemusíte si vyberať z toho, čo na vás zvýši, a môžete si zaobstarať model presne podľa vašich predstáv. Zároveň budete mať viac času a priestoru na celý proces spojený s výberom a nákupom klimatizácie.
Len veľmi málo ľudí však plánuje nákup klimatizačnej jednotky dopredu. Dopyt sa väčšinou zvyšuje s nástupom prvých horúcich dní. Fakt, že by sa vám zišla klíma do domu alebo bytu, si začínate uvedomovať niekedy v mesiacoch jún a júl. A nie ste sami. Uvedomí si to i mnoho iných domácností a firmy nestíhajú dodávať a montovať. Ak si kúpu klimatizačnej jednotky nenaplánujete vopred v dostatočnom predstihu, pravdepodobne sa budete musieť uspokojiť s modelom, ktorý na vás jednoducho zvýšil.
Výber klimatizačnej jednotky si dobre premyslite. Unáhlený nákup klimatizácie vo vrcholiacej sezóne (jún, júl) by ste mohli neskôr oľutovať. Naopak, napríklad v apríli budete mať na celý proces spojený s výberom a nákupom omnoho viac priestoru. Aj dostupnosť jednotlivých modelov klimatizácií je výrazne vyššia.

Klimatizáciu budete mať do týždňa doma, aj nainštalovanú

Inštalácia klimatizácie je v jarných mesiacoch oveľa rýchlejšia. Montážne firmy majú výrazne voľnejšie pracovné kapacity a sú časovo flexibilnejšie. Nebudete tak musieť čakať na inštaláciu klimatizácie niekoľko týždňov, ako tomu býva počas hlavnej letnej sezóny. Naopak sa môžete tešiť z novej klimatizácie do pár dní.
Klimatizácia do bytu alebo domu by mala byť namontovaná certifikovanou profesionálnou firmou, aby ste sa vyhli problémom s jej funkčnosťou alebo reklamáciou. Firmy, ktoré sa predajom a montážou klimatizácií zaoberajú, majú v predsezónnom období dostatok času venovať sa vašim požiadavkám.

Za cenu priemerného modelu klimatizácie získate špičkovú verziu

Klíma do domu alebo bytu je v pred letom o niečo lacnejšia. Jar je obdobím výhodných ponúk, s ktorými môžete ušetriť aj niekoľkých stoviek EUR. Za sumu, za ktorú by ste v lete kúpili priemerný model, môžete v jarných mesiacoch získať špičkový model klimatizačnej jednotky s rôznymi funkciami.
Kúpa klimatizačnej jednotky nie je lacná záležitosť. Investujete do nej značnú časť rodinného rozpočtu, a preto od nej očakávate, že vám bude slúžiť niekoľko rokov. Získať kvalitnejší model za rozumnejšiu cenu môžete práve v jarných mesiacoch.

Na jar domácnosť vykúrite, v lete vychladíte

Chladenie priestoru nie je jediná funkcia, ktorou klimatizácia do bytu alebo domu disponuje. Nie je teda určená len na používanie počas horúcich letných dní. Počas chladnejších jarných dní si ňou môžete doma prikúriť alebo ju dokonca využiť ako zdroj tepla. Klimatizácia môže skutočne fungovať ako energeticky úsporné a finančne nenáročné vykurovacie zariadenie.
Klimatizácia dokáže poskytnúť až trojnásobný teplotný výkon pri rovnakom elektrickom príkone ako má klasické elektrické kúrenie. Avšak úspornejšie. Klimatizácia do bytu alebo domu elektrickou energiou totiž nevykuruje, len je ňou poháňaná. O kúrenie sa stará tepelné čerpadlo. Predstavuje tak úsporný spôsob vykurovania domácností.
Väčšina klimatizácií spoľahlivo vykúri danú miestnosť do vonkajšej teploty -15°C. Najefektívnejšie však funguje, keď sa vonkajšia teplota pohybuje okolo 0°C. Účinne ju teda využijete počas chladnejších jarných dní na prikúrenie.
Nezavrhujte kúpu klimatizácie na jar s tým, že horúce letné dni sú ešte ďaleko. Určite ju naplno využijete nielen počas leta, ale i v jarných mesiacoch. Navyše ju v tomto predsezónnom období dostanete rýchlejšie a lacnejšie.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: pr članok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Ruský prezident Vladimir Putin.
Putin hovorí o katastrofálnych následkoch: Stretol sa s prezidentom Iránu a... Takto to dopadlo!
Ilustračné foto
Najnebezpečnejší ostrov na Zemi? Cudzincov tam čaká SMRŤ! Desivé, čo sa o ňom hovorí
Michal Šimečka a Robert Fico
Progresívne Slovensko kritizuje Fica: Premiér hovorí a koná ako geopolitický analfabet
42-ročná kameramanka Halyna Hutchinsová a americký herec Alec Baldwin.
Foto
Padol rozsudok v prípade zastrelenia kameramanky († 42): ZLÁ správa pre Aleca Baldwina!
(ilustračné foto)
Úplný zákaz fajčenia? Krajina plánuje zaviesť prelomovú vec! Pozrite sa, o čo ide
Obyvatelia Karlovej Vsi budú mať k dispozícii participatívny rozpočet
Nenormálne, čo sa deje v hlavnom meste! Výzva pre obyvateľov
ilustračné foto
Vážne varovanie Iránu: Odpoveď bude tvrdá, rozsiahla a BOLESTIVÁ! To sa Izraelu páčiť nebude
Ilustračné foto
Muž trpel neznesiteľnými bolesťami penisu: Okamžitá OPERÁCIA! Neuveríte, čo sa mu stalo
Fero zosmiešnil vo videu Evu Mázikovú.
Váš Tip
Fero Joke si vzal vo videu na paškál Evu Mázikovú: Verejný odkaz komikovi!
Zmeny odchodov do dôchodku sa týkajú ľudí narodených od roku 1967.
Foto
Veľký prehľad: Ako sa bude meniť vek odchodu do penzie? Týka sa to aj týchto ročníkov
V Bratislave sa zrazili električky.
Bratislavčania, toto vás nepoteší! Dopravné obmedzenia sa predĺžia: Pripravte sa
Ilustračné foto
Kolaps celého ekosystému? Odborníci sú v pozore! Koralové útesy môže postihnúť najhoršia katastrofa v histórii