Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.05.2021 15:01 | Šport | Hokej

Zaujímavosť z boxu časomeračov finalistu zo Zvolena: Hokej hlási automobilový pretekár

Koniec hokejovej sezóny a začiatok pretekárskej? Počas domácich zápasov HKM Zvolen, ktorý mal včera prvú možnosť rozhodnúť o svojom majstrovskom titule v sérii s HK Poprad, sedáva v boxe časomeračov Martin Matuška (36). Miestny hlásateľ je zároveň aj automobilovým pretekárom na vlastnoručne zostrojenom monoposte!

Od septembra 2017, keď dostal ponuku od HKM Zvolen, nevynechal ani jeden zápas. Martin žije s klubom, je jeho tvárou, ľudia ho poznajú.

Napriek tomu priznáva, že je srdcom aj dušou najmä motorista. „Keď som prišiel na prvé jednanie s HKM, nevedel som, do čoho idem. Vyrastal som v motoristickom prostredí. Hokej som veľmi nesledoval,“ hovorí bez okolkov.

Ani on sa v začiatkoch nevyhol trapasom. „Stalo sa mi niekoľkokrát, že som hlásil: Gól Zvolena strieľa hráč, štartovné číslo... Tak ako pri motorizme,“ zasmeje sa. Prvé dve sezóny mal stres hlavne sám zo seba, ale už sa na hokeji cíti komfortne. Málokto vie, že predpisy upravujú, čo hlásateľ smie a nesmie. Vyberá aj reklamné prestávky.

„Hru musíte pozorne sledovať. Trebárs počas zakázaného uvoľnenia nesmiete dať reklamnú prestávku a ak by bol televízny prenos, je to veľký problém,“ vysvetľuje.

Ticho ako na plavárni

Priaznivci si na jeho moderovanie zvykli a niektorí tvrdia, že je v tomto fachu najlepší, akého kedy klub mal. „Veľmi ma to teší. Chceme, aby sa ľudia tešili na zápasy, aby tu vládla rodinná atmosféra. Najradšej mám oslavy našich gólov a víťazstiev,“ priznáva.

Aktuálna sezóna sa, žiaľ, hrala bez divákov. „Púšťali sme hráčom aspoň zvuky fanúšikov. Boli sme radi, že sa môže aspoň hrať, ale bolo to smutné - ticho ako na plavárni. Aj hráči si museli dávať väčší pozor. Keď si išli sadnúť na trestnú lavicu a zanadávali si, zrazu zistili, že ich veľmi počuť,“ prezrádza Matuška.

Zvláštna sezóna

Diváci sa aspoň čiastočne mohli vrátiť na finále. A v ňom pred včerajším zápasom viedol Zvolen nad Popradom už 3:0 na zápasy! V prípade expresného ukončenia finálovej série sa môže Martin vrátiť k svojej druhej láske – pretekaniu. Na kopcoch bojuje o titul slovenského šampióna v pretekoch do vrchu.

Do povedomia sa dostal vlastnoručne vyrobeným formulovým monopostom F1.26, do ktorého si svojho času sadol exprezident Andrej Kiska. „Pán prezident sa do formuly posadil, lenže potom nastal problém. Dostať ho z neho von v saku! Chvíľu to vyzeralo, že ani odtiaľ nevyjde,“ zaspomínal si.

Pretekár na formule

Martin Matuška jazdí v pretekoch do vrchu už tretí rok na monoposte Intech so zrýchlením z 0 na 100 km/h za 4,6 s. Maximálna rýchlosť je až 230 km/h. Na 30-ročný stroj šetril roky. V klube mu pomáha partnerka Lenka a celá rodina. Na celý manažment je však sám - je pretekár, mechanik, marketingový riaditeľ, nákupca, šofér sprievodných vozidiel. „Som vďačný priateľke, že to prežíva so mnou. Skončí hokejová sezóna, začne automobilová - a keď sa skončí tá, už je tu znova hokejová,“ zasmial sa.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Andorra
Extrémny bič na cudzincov: Za neovládanie jazyka dostanú pokutu!
Eva si mala sama zobrať život.
Foto
Krásnu Evu († 22) našli doma obesenú: Smutný nález pri tele! Čo sa dialo pred jej smrťou?
vojak
„Zmrazí“ sa vojna na Ukrajine? Exminister varuje, môže to mať katastrofálne následky!
Belindin partner už má pre Bellu aj dres s číslom 24, teda rok, keď sa narodila.
Benčičovej slovenský snúbenec: Ako to vyzerá so svadbou?
Pre vdovu Majku bola rozlúčka s manželom veľmi bolestná.
Foto
Na Grúňovom († 81) pohrebe chýbala dcéra Renáta: Prečo sa neprišla rozlúčiť s otcom?!
Grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.
Grécky premiér s týmto Ukrajine nepomôže: Nezaberie ani nátlak! O čo ide?
Bratislava (ilustračné foto)
Váš Tip
Bratislava má ďalšiu národnú kultúrnu pamiatku: Je ňou TENTO chátrajúci objekt! Mesto ho plánuje obnoviť
Hollywoodsky herec Samuel L. Jackson ako Nick Fury.
Foto
Hollywoodska HVIEZDA v Bratislave! Prominentná lekárka Pallová sa pochválila exkluzívnou FOTO
A shot of a young woman standing outdoors with her arms outstretched
Po 10 dňoch prichádza ZMENA: Takéto počasie si pre nás prichystal víkend!
Na archívnej snímke z 8. júla 2018 osobný vlak, ktorý sa vykoľajil v provincii Tekirdag,
Hrozivá nehoda vlaku po sebe zanechala 25 mŕtvych: Dočkajú sa pozostalí spravodlivosti?!
Na archívnej snímke z 12. mája 1986 helikoptéra  rozprašuje chemikálie na elimináciu radiácie.
Výbuch v atómovej elektrárni v Černobyle navždy zmenil svet: Tieto chyby sa už nikdy nesmú opakovať
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Zelenskyj mal na linke významných mužov USA: Okrem vďaky nezabudol ani na dôležitú výzvu