Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.05.2021 16:51 | Šport | Šport mix

Člen Vlhovej tímu prehovoril o novom koučovi: Toto je hlavný rozdiel medzi Pinim a Magonim

Talian Matteo Baldissarutti je už takmer dva roky súčasťou tímu Petry Vlhovej, kde pôsobí v dvojúlohe asistenta trénera a servismana.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii
Príchod švajčiarskeho odborníka Maura Piniho na pozíciu hlavného trénera víťazky Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní a dvojnásobnej medailistky z nedávnych MS v Cortine d'Ampezzo považuje Baldissarutti za dobrý krok.

"Poznám sa s Maurom od roku 2018. Ak si dobre pamätám, prvýkrát sme sa stretli v USA. Je to dobrý a najmä víťazný tréner. Jeho meno má vysoký cveng vo Svetovom pohári. Čo sa týka porovnania s Liviom Magonim, sú to dva úplne odlišné osobnosti. Mám na mysli charakterovú stránku. Po príchode Piniho zostane taliančina dôležitý jazyk v našom tíme, aj keď ten hlavný bude naďalej angličtina," uviedol Matteo Baldissarutti pre agentúru SITA.

Baldissarutti potvrdil odchod aj ďalšieho krajana z tímu Vlhovcov Gigiho Parraviciniho, ktorý mal na starosti rovnako ako on prípravu lyží. Jeho nástupca by mal byť známy v krátkom čase. "Nedávno sme sa všetci v tíme stretli a diskutovali sme nad organizáciou a logistikou budúcej sezóny. Mali sme v Jasnej malý spoločný kemp, pracovali sme na pláne na novú sezónu. Slúžilo to aj na vzájomné spoznanie sa s Maurom Pinim," informoval Baldissarutti.

Na otázku, čo sa v budúcej sezóne zmení v príprave, resp. aká bude jeho úloha v tíme, odpovedal: "Zatiaľ je isté len to, že naša tréningová báza už nebude v talianskom Vipitene. V tejto chvíli ešte nevieme, kam sa presunieme. Moja úloha v tíme zostáva rovnaká alebo veľmi podobná tej z uplynulej sezóny. Budem trénerom na svahu, ale budem aj pomáhať so servisom lyží. Mal by som mať na starosti najmä slalomové lyže, ale o tom sa ešte budeme rozprávať. Petra a Boris ma oslovili na pokračovanie spolupráce a ja som rád súhlasil. Som šťastný, že zostávam pri Petre."

Sympatický Talian v minulosti pôsobil pri poľskom aj japonskom tíme. S Petrou Vlhovou už zažil niekoľko veľkých úspechov a čerešničkou je zatiaľ zisk veľkého glóbusu za celkový triumf vo Svetovom pohári. Čo si praje do ďalšej - olympijskej sezóny? "Želám si, aby Petra vyhrala čo najviac pretekov a najmä jej prajem úspech na zimných olympijských hrách v Pekingu. A pridám ešte jedno želanie: Dúfam v návrat fanúšikov na súťažné svahy, aby sme opäť mohli zažiť pravú súťažnú atmosféru," dodal Baldissarutti.

Viac k téme:
Diskusia /
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Military combat drone UAV
Tragické okolnosti ukrajinského útoku: Smutné, kto má byť medzi obeťami
Ján Nezmar v drese Ružomberka.
Bývalý hráč Ružomberka má obrovský problém: Korupčný škandál?!
1994. (Zľava) Samuel L. Jackson, John Travolta, Harvey Keitel, Quentin Tarantino
Foto
Najväčšie hviezdy Pulp Fiction po 30 rokoch! Aha, ako zahviezdili na filmovom festivale
Obľúbené sú aj šmykľavky
Žiakom z Hlohovca môžu ostatní len závidieť: Zábavný park na chodbe školy? Také niečo sa len tak nevidí
Ilustračné foto
Británia odmietla rokovania s Európskou úniou: Ohrozí to mobilitu mladých ľudí?
Speváčka Jana Kirschner
Foto
Jana Kirschner už do MHD nevkročí: Revízor na mňa KRIČAL a povedal, že som... Uff, silná káva!
Ostrý boj Kralevich a Chrena o nábytok z čiernej stavby!
Foto
Kralevich vs. starosta Ružinova: Ostrý boj o majetok z čiernej stavby! Nadávala mu do ZLODEJOV, čo jej odkázal?
Military surveillance drone flying over rocky deserts.
Ukrajina zasiahla viaceré ciele v Rusku: Medzi nimi aj viaceré elektrické stanice
Na archívnej snímke vľavo Stephane Da Costa (CSKA) a vpravo Tomáš Zigo (Slovan) počas zápasu KHL
Návrat do reprezentácie: Hráč z KHL ide na MS!
Poľský prezident Andrzej Duda podpísal v stredu 16. augusta 2023 zmenu zákona o referende.
Poľsko hovorí o jadrových zbraniach: Hrozby z Ruska silnejú, sme pripravení! Čo sa chystá?
(ilustračná fotografia).
Nečakaný zvrat! Kto môže za výbuchy na základni v Iraku?
Lonely sad woman deep in thoughts sitting daydreaming or waiting for someone  in the living room with a serious expression,  she is pensive and suffering from insomnia sitting on couch
Cítite, že sa s vami niečo deje? 11 príznakov rakoviny, ktoré by ste nemali ignorovať