Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.05.2021 12:00 | Správy | Domáce správy

Prichytení v bare po záverečnej! Šeliga a Žitňanská končia, Droba ostáva županom: Slová politológa hovoria za všetko

Poriadne si zavarili! Kým Slováci musia kvôli zákazu vychádzania sedieť po deviatej hodine doma, toto nariadenie očividne neplatí pre vyvolených.

Podpredseda parlamentu Juraj Šeliga (30), predsedníčka sociálneho výboru Jana Žitňanská (46) a bratislavský župan Juraj Droba (49) si pred pár dňami na „pracovnom“ stretnutí popíjali a fajčili v podniku v hlavnom meste v čase, keď mal byť už dávno zatvorený. Kým Šeliga a Žitňanská sa pre škandál vzdali svojich postov, Droba hovorí, že na to nevidí dôvod.

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Nočná schôdzka, ktorú si spríjemňovali alkoholom a cigaretami. Tak by sa dalo nazvať minulotýždňové stretnutie Šeligu, Drobu a Žitňanskej, ktoré sa odohralo v Klube pod lampou v bratislavskom Starom Meste v čase, keď už platil zákaz vychádzania. Týždenník Plus 7 dní odfotografoval politikov približne o pol jedenástej večer a tesne pred polnocou.

Po deviatej majú byť pritom všetky prevádzky zatvorené. Táto urobila zjavne výnimku, keď vzácnych hostí pozvala z terasy dovnútra, kam „bežní“ ľudia nesmú. Na politikov sa okamžite zvalila obrovská vlna kritiky. Droba sa však háji slovami, že išlo o pracovné stretnutie na tému rozvoja sociálnych služieb. Na druhej strane priznáva, že si dal pohár vína.

„Nevidím žiadny dôvod na vyvodenie zodpovednosti,“ povedal Novému Času bratislavský župan. Ten sa vo svojich odpovediach aj mierne zamotal, keď Denníku N najskôr tvrdil, že schôdzka sa predĺžila, „tak sme poprosili prevádzkovateľa, či môžeme dokončiť pracovné stretnutie vo vnútri, a ten nám vyhovel.“ Vzápätí však dodal, že urobil chybu a „nevšimli sme si ani, že už je toľko hodín...“

Šeliga: zaplatíme pokutu

Poslanci Za ľudí Žitňanská aj Šeliga však majú iný názor. Obaja sa ospravedlnili a vzdali sa svojich postov. „Faktom je, že takéto pracovné stretnutie malo byť v oficiálnych priestoroch. Či už v Národnej rade, na župe alebo v nejakej kancelárii. Kdekoľvek inde, ale nie v uzavretej časti kaviarne. Je to veľmi zlý príklad a ospravedlňujem sa zaň. (...) Musím voči sebe vyvodiť politickú zodpovednosť.Nemôžem hovoriť, že iní majú vyvodzovať politickú zodpovednosť a tváriť sa, že mňa sa to netýka. Z tohto dôvodu sa vzdávam postu podpredsedu parlamentu,“ povedal Šeliga s tým, že sa hanbí, no každý politik je len človek. Je mu vraj ľúto, čo urobil, no vie, že za chyby sa platí.

Otvoriť galériu
Priznal, že to bol práve on, kto poprosil podnik, aby ostal otvorený dlhšie ako do deviatej. Ráta aj s pokutou a bez debaty je vraj ochotný ju zaplatiť. „Vonku som stál a nemal som chvíľu rúško. Samozrejme, ak mi akýkoľvek správny orgán udelí pokutu, tak ju zaplatím,“ uviedol politik.

Rovnaký názor má Žitňanská.„To, že to bolo pracovné stretnutie, neospravedlňuje to, že to bolo v nevhodnom priestore. Aj ja sa opravedlňujem všetkým za to, že sme šli zlým príkladom a vnímam, že je potrebná sebareflexia. Vzdávam sa funkcie predsedníčky výboru pre sociálne veci,“ dodala Žitňanská s tým, že sa mali po deviatej presunúť do parlamentu, ktorý sa nachádza kúsok od prevádzky. Ich stranícka šéfka Veronika Remišová uviedla, že ich gesto rešpektuje a poďakovala im. Kto ich nahradí, vraj zatiaľ nevie.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, pol

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO
Legendárny britský prírodovedec a moderátor David Attenborough.
Foto
Na záchranu planéty máme POSLEDNÚ šancu! Prírodovedec to videl na vlastné oči: Desivé svedectvo
Na snímke šarvátka hokejistov Slovenska (modré dresy) a Švajčiarska (biele dresy) pred striedačkou Slovenska v prípravnom zápase na májový svetový šampionát Slovensko - Švajčiarsko v Humennom.
Nemecko - Slovensko ONLINE: Sledujte prípravný hokejový zápas pred MS
Na snímke poslanec Národnej rady SR Peter Kotlár (SNS)
Finančná správa si posvieti na MOMky: Kotlár má vážne podozrenie, že počas pandémie sa niečo zanedbalo
Medzi Izraelom a Iránom je napätá situáacia (ilustračná fotografia).
V hre sú jadrové zbrane! Irán sa vyhráža Izraelu: Hrozné, čo majú v pláne urobiť
Europol
Europol hlási úspech: Klepli po prstoch globálnym podvodníkom, pozrite sa, čo majú na rováši
Na scenáristu nedá televízia dopustiť.
Foto
Andy Kraus zdolal jeden zo svojich najväčší strachov: Uf, to chcelo ale odvahu!
Ilustračné foto
V Keni sa zrútil vrtuľník s vedením armády: Hlásia mŕtvych! Trosky okamžite pohltili plamene
Generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg.
Šéf NATO na plné ústa: Ukrajina naliehavo potrebuje posilniť protivzdušnú obranu
(ilustračné foto).
Turci sa ešte nespamätali z minuloročného zemetrasenia: Prišla ďalšia rana! Krajina je v pozore