Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Rodina mŕtveho Sebinka († 3) zažíva jednu ranu za druhou: Útočila na nich žena, od ktorej by to nik nečakal!

Neprestávajú bojovať! Ťažké obdobie, ktoré prežíva rodina z Nitry po tom, čo prišli o milovaného synčeka Sebastiánka († 3), si nevie nikto ani len predstaviť.

Bolesť im znásobujú i ľudia, ktorí rodine neustále podkopávajú kolená. Niekoľkokrát totiž našli hrob chlapčeka rozhádzaný a nepochopiteľné slovné útoky na sociálnych sieťach ich doviedli na pokraj zúfalstva. Mama chlapčeka Dominika (23) sa však pustila do boja a zistila šokujúce informácie. Nepríjemné verbálne útoky na matku má na svedomí zamestnankyňa, ktorá paradoxne pracovala ako poradkyňa na Národnej linke pre ženy zažívajúce násilie.

Ešte v júni Slovenskom otriasol príbeh Sebastiánka († 3), ktorému začiatkom roka lekári zistili cukrovku. Hospitalizovali ho na jednotke intenzívnej starostlivosti v nitrianskej nemocnici, kde mu podľa rodiny zdravotný personál mal vypnúť alarm životne dôležitých funkcií. Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou prípad vyšetril a zistil, že za smrť chlapčeka je zodpovedná nemocnica.

Otvoriť galériu

Trápenie rodiny sa však týmto neskončilo. „Po smrti môjho synčeka mi neustále chodili absurdné správy, ktoré písala žena na sociálnych sieťach. Písala, že si môžem za smrť svojho syna, že ja som ho sama zavraždila svojou nezodpovednosťou a že keby som bola vnímavá, tak chlapček mohol žiť,“ trasúcim sa hlasom hovorí mama Dominika (23), ktorá pozbierala zvyšky síl a začala boj.My sa nevzdávame a pokiaľ budeme žiť, budeme bojovať za spravodlivosť. Len vďaka našej neúnavnej ostražitosti sme prišli na to, kto takto atakoval moju dcéru,“ povedala babka chlapčeka.

 

V práci skončila

To, čo zistili, ich však šokovalo – žena, ktorá atakovala rodinu, pracovala ako poradkyňa na Národnej linke pre ženy zažívajúce násilie. Rodina okamžite kontaktovala jej nadriadenú a tá zostala v šoku. „Po dôslednom overení skutočností musíme s ľútosťou i pobúrením konštatovať, že Katarina G. skutočne na sociálnych sieťach opakovane a hrubým spôsobom atakovala matku zosnulého Sebastiána. Katarína sa priznala aj pred zamestnávateľom,“ napísala Silvia Porubänová, riaditeľka Inštitútu pre výskum práce a rodiny.

Otvoriť galériu

Riaditeľka tiež potvrdila, že týmto závažným spôsobom porušila pracovnú disciplínu. „Nezvratne potvrdila svoju odbornú a ľudskú nespôsobilosť pracovať na pozícii poradkyňa na Národnej linke pre ženy zažívajúce násilie. Preto bol jej pracovný pomer okamžite ukončený,“ dodala Porubänová. Katarína je zhodou okolností dcéra zdravotnej sestry, ktorá pracuje na oddelení, kde zomrel Sebastiánko. Celú záležitosť už rieši polícia, Katarína však zatiaľ obvinená nie je. Nový Čas oslovil aj Katarínu, do uzávierky však nereagovala.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: šiš, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Marek Eštok
Eštok v Číne: Príprava na Ficovu návštevu! Čo sa tam dialo?
Predseda vlády Maďarska Viktor Orbán.
Viktor Orbán sa na konferencii konzervatívcov rozrečnil: Pozrite sa, čo povedal o Maďarsku!
(ilustračné foto)
Slovensko sa dočkalo veľkej pocty: Fínsko nám venovalo najnovšie číslo časopisu! TOTO v ňom je
Zuzana Ťapáková a Ľuboš Machaj.
Napätie v RTVS rastie: Odvolal riaditeľ Machaj šéfku marketingu Ťapákovú?
Juraj Loj bojoval s démonmi podobne ako Ján Kroner.
Foto
Juraja Loja práca takmer pripravila o rozum: Bojoval s démonmi ako Kroner! Kto mu pomohol v najťažších chvíľach?
Money, euros and hand of a businessman saying stop fraud, corruption and money laundering in the corporate industry. Finance, bribery and person rejecting a cash or financial payment trade deal
Ako bojovať s praním špinavých peňazí? Europarlament schválil balík zákonov
(ilustračná foto)
Narazil do auta aj do múra, ani to ho nezastavilo: Neskutočné, koľko vodič nafúkal!
Paolo Liuzzo, bývalý priateľ princeznej Beatrice.
ŠOK! Expartner († 41) britskej princeznej sa predávkoval: Našli ho MŔTVEHO v hotelovej izbe
(ilustračné foto).
Po uzavretí vzdušného priestoru nastali komplikácie: Výrazné meškania letov!
(ilustračné foto).
Muž neďaleko Dolného Kubína vpálil do stromu! Hrôza, čo polícia neskôr zistila
Ruský prezident Vladimir Putin.
Dohodlo si Rusko kšeft storočia?! Čína poskytla pomoc lodi, na ktorú USA uvalili sankcie
Na parlament v Aténach pochodovalo 13.000 nespokojných študentov.
Na propalestínskych protestoch to vrelo! V areáli univerzity zadržali vyše 90 ľudí