Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.08.2019 13:15 | Správy | Domáce správy

S Kočnerom mal komunikovať aj Andrej Danko: Rázne vyjadrenie predsedu parlamentu

Predseda parlamentu a šéf SNS Andrej Danko odmieta, že by sa poznal s Alenou Zsuzsovou, ktorá ja obvinená v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka aj z účasti na príprave ďalších vrážd.

TASR jeho vyjadrenie poskytol hovorca parlamentu Tomáš Kostelník.
"Petra Tótha a ani pani Alenu Zsuzsovú som nikdy v živote nevidel. S Marianom Kočnerom som sa videl jediný raz v živote, a to približne v roku 2014, tak ako aj s Borisom Kollárom, keď obaja prejavovali záujem o politiku. Oboch som odmietol, tak ako aj ich ponúkanú pomoc," uviedol v reakcii Danko.

Rovnako si podľa svojich slov nie je vedomý toho, že by dotyčnej 1. januára 2018 posielal SMS správu. "Počas Silvestra dostávam množstvo správ na moje 20 rokov verejne známe číslo a každému sa snažím odpovedať. Tento rok som taktiež dostal tisíce SMS a každému som sa pokúsil poďakovať," skonštatoval. Odmieta tiež, že by mu Tóth či Marian Kočner dodávali podklady do televíznych diskusií.

Denník N vo štvrtok informoval o prepisoch správ medzi Marianom Kočnerom a Alenou Zsuzsovou. Obidvaja figurujú v prípade Kuciakovej vraždy. Z nich má vyplývať, že Alena Zsuzsová si so šéfom parlamentu písala a pýtala sa ho na zákulisné informácie. Spomína sa v nich aj to, že mu mal Marian Kočner poslať podklady do televíznej diskusie, ktoré pripravoval Peter Tóth. Ten v prípade Kuciakovej vraždy vystupuje ako svedok.

 

Alena Zsuzsová, obvinená z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice, bola podľa Denníka N v kontakte aj s predsedom parlamentu Andrejom Dankom. Ako vo štvrtok informoval Denník N, o jej kontakte aj s predsedom parlamentu vypovedal najprv Zoltán Andruskó. Teraz to potvrdila aj komunikácia Mariana Kočnera a Aleny Zsuzsovej cez aplikáciu Threema. Prvýkrát Alena Zsuzsová spomenula „Andreja“ na Nový rok 1. januára 2018. „Andrejko nám napísal včera sám od seba!!“ písala Marianovi Kočnerovi. Ten potom spomína „Andreja,“ keď sa snažia s Alenou Zsuzsovou zistiť, aká je situácia v koalícii po tom, čo po vražde vo Veľkej Mači začali občianske protesty a nebolo jasné, ako sa ku kauze postavia vládni partneri Smeru, teda SNS a Most-Híd. „Skús kontaktnúť Andreja, že či idú ďalej alebo budú nové voľby,“ napísal jej Marian Kočner 4. marca. Alena Zsuzsová odpisuje: „Oki, ale až zajtra, lebo dnes je nedeľa, je s tou svojou a určite sa chystá na to svoje vystúpenie, takže by mi aj tak neodpovedal.“ Marian Kočner vtedy Alene Zsuzsovej písal, že Danko je na lyžovačke a vystúpenie nahral dopredu. Vyplýva to z informácií, ktoré vo štvrtok zverejnil Denník N.

Ako ďalej uviedol Denník N, Alena Zsuzsová potom 21. marca písala Marianovi Kočnerovi: „Ako tak pozerám, táto zábava ešte stále vôbec nekončí. Kapitán s Vlekárom si idú skočiť do vlasov.“ Išlo o deň, keď SNS vyhlásila, že chce odvolať poslankyňu Sme rodina Petru Krištúfkovú z výboru pre kontrolu vojenského obranného spravodajstva za to, že kedysi žila s mafiánom. Danko zároveň nahral video, kde Borisovi Kollárovi pripomínal jeho kontakty s podsvetím, na čo Kollár zareagoval, že Danko chce len zakryť kauzy SNS. Kollára prezývali bežne „Vlekár“ aj v komunikácii s inými ľuďmi. Danko je zase Kapitán – táto prezývka sa používa od januára 2017, keď vyšlo najavo, že ho minister obrany Petrer Gajdoš ako civila povýšil do tejto hodnosti. Danko tiež v ten deň vyzval Kollára na televíznu diskusiu, ktorá sa následne aj uskutočnila v RTVS. „Kapitánovi som dnes poslal podklady,“ napísal Alene Zsuzsovej Marian Kočner ešte pred televíznou diskusiou a zrejme jej ich aj odfotil. „To si písal ty?“ pýtala sa Zsuzsová. „Fyzicky to písal Peter Tóth z mojich poznámok a podkladov,“ odpovedal Marian Kočner. Diskusiu Danka s Kollárom potom Alena Zsuzsová s Marianom Kočnerom aj 25. marca hodnotili, uvádza Denník N.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr, SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Nový Atlas
Foto
Vývojár predstavil najpokročilejšieho humanoida: Pohyby ako z HORORU?! Sledujte, čo všetko už dokáže
Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj počas svojej cesty navštívil ukrajinské mestá zmietané bojom: Aký bol dôvod jeho návštev?
Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné