Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.06.2020 13:00 | Šport | Tenis
Foto

Cibulkovej škodu vyčíslili na takmer 20 tisíc eur, analytik varuje: Pozor, týmto pomáhate zlodejom!

Najkrajšie obdobie života jej pokazil len hyenizmus v ľudskej podobe! Kým Dominika Cibulková (31) s láskou hladkala svojho trojdňového synčeka Jakubka, drzý zlodej strihal plot v záhrade jej vidieckej chalupy na Záhorí a kradol dizajnové kúsky aj drahé zariadenie.

Manželia Navarovci sa rozhodli, že to nenechajú tak! Nový Čas získal zoznam odcudzených vecí, ktoré môžu políciu priviesť na stopu páchateľov.

Fotogaléria
22
fotiek v galérii
Dominika sa o nočnej krádeži vo svojom prekrásne zrekonštruovanom víkendovom domčeku, ktorý si kúpila ešte v roku 2008, dozvedela až v stredu ráno. Na záberoch vidno jedného z páchateľov, podľa prvých zaistených stôp však išlo minimálne o dvoch – druhý čakal v pripravenej dodávke.

Cez dve záhrady

 

Zhruba na 10-árový pozemok v strede obce sa zlodej dostal prestrihnutím plotov vo dvoch susedných záhradách. Páchateľ išiel na istotu – zameral sa na neprehliadnuteľný dizajnový záhradný nábytok talianskeho výrobcu Unopiu, séria Synthesis Teak, ktorého identifikačným znakom je použitie akoby rybárskych sieťok. Medzi zmiznutými vecami sú ďalej bazénové technológie a gril. Podľa polície dosiahla škoda celkovo výšku až 18 450 eur!

Finančná odmena

„Momentálne prežívam najkrajšie obdobie v živote a chcela by som sa s vami o tieto pocity podeliť. Sú však medzi nami ľudia, ktorí sa neštítia naozaj ničoho... Takže by som vás chcela výnimočne poprosiť o pomoc,“ napísala na sieti úspešná slovenská tenistka a priložila záznam z bezpečnostnej kamery, ktorý zachytáva muža pri pohybe v záhrade a okolo domu.

Pre Nový Čas rodina potvrdila, že vypisuje finančnú odmenu pre toho, kto identifikuje pre políciu podozrivého, alebo upozorní na predaj ukradnutých vecí. Polícia už v prípade začala trestné stíhanie pre trestný čin krádeže v súbehu s trestným činom porušovania domovej slobody.

Podľa hovorkyne KR PZ v Bratislave Veroniky Martiniakovej hrozí páchateľovi tohto skutku v prípade preukázania viny

Anlytik: Siete pomáhajú páchateľom

Prípad krádeže u Cibulkovej rozvíril hladinu diskusií na sociálnych sieťach. Práve ony sú pritom podľa bezpečnostného analytika problémom pri ochrane majetku.

Odborník považuje za chybu, ak ľudia ukazujú veci a avizujú aj svoj plánovaný program na sociálnych sieťach. Môže to byť spúšťač pre akciu páchateľa. „Zlodeji môžu ísť na istotu. Ak vedeli, že sa majiteľka a väčšina jej blízkych nachádza mimo lokality, mohli ísť naisto,“ povedal Albín Geršič. Nevylučuje, že banda dostala tip od niekoho, kto pozná hodnotu zariadenia. „Pokojne môže ísť o tip od niekoho, kto to priviezol, inštaloval alebo to videl. Firmy zamestnávajú stovky ľudí, nie všetci sú morálni.“ Nevylučuje, že kupec je už známy: „Ak ide o krádež vecí, ktoré skončia mimo čierneho trhu, pátra sa ťažko.

Prestrihli dva ploty

Zlodeji aj so svojím lupom museli počas úteku z miesta činu prestrihnúť dva ploty. Jeden medzi Cibulkovej pozemkom a susedom a druhý medzi susedom a miestnym úradom. „Boli za mnou policajti. Nevedel som, že Dominiku vykradli. Vraj to bolo okolo polnoci. Ak by to bolo skôr, tak to by som počul. Pýtali sa ma, či tu boli autom, vravel som, že to muselo byť dole niekde pri miestnom úrade,“ povedal Novému Času jeden z Dominikiných susedov Jozef Pátek (58).

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mšj, mib, jc

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



2009. Dvojicu hercov milovali všetky deti.
Spomínate si na reláciu Elá hop? Takto vyzerá legendárne duo dnes! Čo po rokoch s hrdosťou priznali
Foto
Odišiel priskoro: V mladom veku zomrel majster Slovenska († 39)
Zrazenému cyklistovi letel na pomoc záchranársky vrtuľník (ilustračné foto).
Seniora zrazil v Kútoch autobus: Vážne zranenia! Na pomoc mu letel záchranársky vrtuľník
Domácim
násilím
trpia
častejšie
ženy.
Zažívate domáce násilie a neviete, ako ďalej? Odpoveď môžete nájsť na týchto miestach na Slovensku
Od tragédie prešlo už 10 rokov.
Na lodi zomreli STOVKY detí, kapitán zdrhol medzi prvými: Zobrali im jedinú šancu na prežitie
Vysoké Tatry.
Aprílové počasie úraduje: Hory sa zahalia späť do zimy! Pre zvyšok krajiny to tiež nevyzerá ružovo
Schindlerová zapózovala v posilňovni. Na cvičenie zvolila pomerne netradičný spodný diel.
Foto
Schindlerová dráždi vo fitku: BUJNÝ dekolt natlačený v podprsenke a... Uff, pozrite sa DOLE!
Minister zahraničných vecí Juraj Blanár.
Juraj Blanár podporuje vstup Srbska do EÚ: Toto je podľa neho kľúčovým bodom
Americký prezident a prezidentský kandidát Joe Biden.
Stiahnu sa americkí vojaci z Iraku? Po 10 rokoch má dôjsť k dôležitej dohode
Peter Pellegrini, Zuzana Čaputová, Robert Fico.
Najdôveryhodnejší politik: Prieskum ukázal, komu Slováci veria najviac! Kto naopak, skončil na chvoste?
driving a car
Bratislavskí vodiči sa nepotešia: Početné zdržanie! S kolónami rátajte na týchto miestach
Ilustračné foto
Rekordná policajná razia: To, čo ich čakalo v dodávke, sa ešte nikdy nepodarilo nájsť