Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Pred 10 rokmi zomrel po prestrelke Matej Čurko († 43): Dedinu stále máta prízrak kanibala! Mrazivé slová svokry

Prívlastku kanibal sa zrejme už nikdy nezbaví! Patrí Matejovi Čurkovi († 43), ktorý pred desiatimi rokmi zomrel po prestrelke s policajtmi. Jeho konzumovanie usmrtených obetí sa síce oficiálne nepotvrdilo, ale podľa polície má na svedomí až dve mladé ženy - Elenu († 30) a Luciu († 20). Obe mal omámiť liekmi a alkoholom a potom doslova rozporciovať.

Ako ho dolapili

Obeťou Čurka mal byť aj Švajčiar Markus Dubach, s ktorým sa cez internet dohodol, že ho zabije a nakoniec skonzumuje. Jeho cieľom bolo najprv svoju obeť omámiť, potom bodnúť do srdca a rozštvrtené telo skryť do pripravenej jamy posypanej korením. Následne si mal chodiť na miesto po časti tela a konzumovať ich. Švajčiar si to nakoniec rozmyslel a  prípad oznámil polícii. Na miesto stretnutia 10. mája 2011 už prišiel policajný agent.

Po tom, ako Matej Čurko potvrdil, že má pri sebe pílky, nože, skrutkovače, igelitové vrecia, tabletky na omámenie a čierne korenie, kukláči spustili akciu. Čurko sa pri akcii pokúsil zastreliť policajného agenta a  pri prestrelke dostal viac rán od snajperov. Stihol však zraniť jedného zo zasahujúcich kukláčov a  obaja skončili hospitalizovaní v nemocnici. Čurko podľahol vážnym zraneniam o dva dni neskôr, policajt Marek sa našťastie uzdravil.
 

Prehovorila svokra

Pátranie po mieste posledného odpočinku Čurka, ktorý bol počítačovým expertom, ale pár mesiacov pred tragickou streľbou v neďalekom Kysaku prišiel o prácu, v podstate uľahčila jeho svokra Mária. „Nemá hrob, nie je pochovaný,“ uviedla stroho. V košickom krematóriu nám potvrdili iba to, že pred desiatimi rokmi mali nebožtíka s týmto priezviskom...

Otvoriť galériu

Na margo knihy Rozhodnutie, ktorú o Čurkovi napísal Švajčiar Dubach, svokra len poznamenala: „Určite ju nikdy čítať nebudem a neviem, načo ju vôbec bolo vhodné vydať. Ten kanibalizmus je úplná somarina! Na Mateja môžem spomínať len v dobrom a stojím si za tým, čo som povedala už pred pár rokmi, že neverím tomu, čo sa o ňom popísalo. Veď on naozaj nevedel plynule rozprávať inými jazykmi. Ako si teda mohol písať a dohadovať sa so Švajčiarom?“

Všetci, ktorí Čurka poznali, sa zdráhajú uveriť, že to naozaj bolo tak, ako to opísala polícia. V dedine Sokoľ je táto téma prakticky tabu. Predstava, že medzi nimi mohol žiť kanibal, je pre nich neprijateľná. Aj tak sa však nad obcou vznáša ako desivý prízrak z minulosti...
 

Znalci: Išlo o úkladné vraždy

Podľa znalcov Čurko trpel schizoidnou poruchou osobnosti, čiže psychopatiou. „Možno uňho konštatovať aj deviáciu nekrofilný sadizmus a kanibalizmus. Ide o deviáciu, ktorá sa prejavuje v záľube a silnom emočnom vzrušení pri témach smrti, rôznych spôsoboch usmrcovania druhých, kontaktoch a manipulácii s ich telami a následnej konzumácii,“ uviedli súdni znalci, podľa ktorých Čurkove činy možno hodnotiť ako úkladné vraždy, hoci s ním obete veľmi intenzívne spolupracovali.

„Aj z neúplných údajov o obetiach je zrejmé, že mohlo ísť o psychicky choré osoby, navyše páchateľ nimi cez internet relatívne sofistikovane manipuloval, takže aj vzhľadom na jeho pudovú deviáciu možno psychologickou analýzou motivácie podporiť verziu o úkladných vraždách,“ dodali súdni znalci. 
 

späť pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: kz, sk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Sex môže vyvolať astmatické záchvaty rovnakým spôsobom ako intenzívne cvičenie. (ilustračné foto)
Je to v posteli čoraz väčšia NUDA? 13 potravín, ktoré nakopnú váš sexuálny život!
Americký prezident Joe Biden.
Spojené štáty rozšírili balík sankcií: Týka sa to aj Slovenska! Tieto subjekty sú podozrivé z…
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken
Blinken žiada Hamas o jediné: Šanca na konečné zmiernenie utrpenia v Gaze?
Z výsledkov výskumu vyplýva, že nám pravdepodobne hrozí vymretie.
Ľudstvo čaká KATASTROFA nevídaných rozmerov: Z toho, čo má prísť, behá mráz po chrbte
Záchranári mali plné ruky práce (ilustračné foto).
Leteckí záchranári v pohotovosti: Lyžiara musel po škaredom páde ratovať vrtuľník
(ilustračná foto)
Medvedica zaútočila na hubára! Zahnala sa po ňom a... Našli ho v takomto stave
Štyria hráči spod Tatier majú podpísané jednocestné zmluvy: Erik Černák (Tampa Bay Lightning), Martin Fehérváry (Washington Capitals), Adam Ružička (Calgary Flames) a Tomáš Tatar (Colorado Avalanche).
Adam Ružička má nového agenta: Pridá sa k Slovákom v Rusku? TIETO kluby sú v hre!
Pri prevrátení vlečky ťahanej traktorom sa  zranilo 30 ľudí.
Vlečka ťahaná traktorom sa prevrátila: Zranilo sa viacero mladíkov, niektorí vážne
Police in hi-visibility jackets policing crowd control
Hrôza na škole! Násťročný mladík chcel vraždiť: Sila, čo malo byť útočnou zbraňou
(ilustračné foto)
Polícia má na stole poburujúci prípad: Zlodeji okradli seniorov o desaťtisíce eur! Bezočivé, ako k tomu došlo
Mislav Rosandič.
Foto
Agent prezradil novinky o Rosandičovi: Je spokojný so životom v Rusku a bude pokračovať v KHL!
Princ Harry a William
William nedovolí, aby sa Harry k chorej Kate priblížil: To, čo jej urobil, bratovi NEODPUSTÍ!