"Situácia sa, žiaľ, nestabilizovala ani po opadnutí chrípkovej sezóny. Potenciálni pracovníci na trhu chýbajú a jednoducho ich nie je kým nahradiť. Viaceré prevádzky preto upravovali zmennosti a dokonca odmietajú nové objednávky. To všetko znižuje konkurencieschopnosť slovenských pekárov, cukrárov a cestovinárov, pretože bez ľudí nie je možné potraviny vyrábať. Očakávame, že aktuálna vláda túto situáciu, za ktorú sú zodpovední jej predchodcovia, napraví. Pekári nechcú zvyšovať odbytové ceny, ale náklady, ktoré nesprávne rozhodnutia Hegerovej vlády spôsobili, iné možnosti nedávajú. O cenách našich výrobkoch priamo na pultoch predajní však v konečnom dôsledku rozhodnú obchodné reťazce," zdôraznil Lapšanský.
SZPCC združuje výrobcov z celého Slovenska. Má viac ako 520 členov od SZČO až po veľké pekárne vo všetkých regiónoch Slovenska. Členovia zväzu zamestnávajú viac ako 12.200 pracovníkov.